Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2010. 00:01:00
SKUPINA A

Meksiko zgazio očajnu Francusku 2:0

Favoriti iz Europe pokazali su sve samo ne odlike favorita - Meksikanci su bili daleko bolji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
U susretu drugog kola A skupine svjetskog nogometnog prvenstva Meksiko je pred 43.000 gledatelja na Peter Mokaba stadionu u Polokwaneu pobijedio Francusku 2:0 i načinio veliki korak prema plasmanu u osminu finala.

Golove za Meksiko postigli su Javier Hernandez (64) i Cuauhtemoc Blanco (79-11m).

FRANCUSKA: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - Toulalan - Diaby, Govou (Valbuena 69), Ribéry, Malouda - Anelka (Gignac 46)

MEKSIKO: Perez - Juarez (Hernandez 55), Osorio, Rodriguez, Salcido - Torrado, Marquez, Moreno - Dos Santos, Franco (Blanco 62), Vela (Barrera 31)

Meksički nogometaši pobijedili su u susretu 2.kola A skupine SP-a u Polokwaneu Francusku s 2:0 i stigli nadomak plasmana u osminu finala, dok su Francuzi na samom rubu ispadanja. Meksiko je do najveće pobjede u svojoj povijesti stigao posve zasluženo, dok su Domenechovi igrači još jednom razočarali i mogli bi ponoviti SP 2002. kada su u Japan i Južnu Koreju stigli kao svjetski i europski prvaci, a ispali su bez postignutoga pogotka u skupini. Slična sudbina ih čeka i u Južnoj Africi jer Francuzi u prve dvije utakmice nisu postigli zgoditak ili točnije, nisu stvorili ama baš nijednu izglednu priliku za pogodak. Ironično, unatoč porazu francuzi još nisu ispali budući da zadnju utakmicu igraju protiv nejakog domaćina protiv kojeg će morati ganjati gol-razliku i nadati se da dvoboj Urugvaja i Meksika 22. lipnja u Rustenburgu neće završiti neriješeno.

>> Grčka protiv Nigerije ostvarila prvu pobjedu na SP-u

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo slabo, iako su Meksikanci bili opasniji i nagoviještavali svoju pobjedu i katastrofu favorita. Trenutak odluke zbio se u drugom dijelu, u 64. muinuti kada je nakon neuspjelog postavljanja zaleđa Javier Hernandez pobjegao Francuzima, prošao vratara i zabio prvi zgoditak. Pobjedu je za Meksikance osigurao veteran Cuauhtemoc Blanco u 79. minuti iz kaznenog udarca koji je skrivio Eric Abidal. Dokraja utakmice je Meksiko više prijetio trećim zgoditkom, a izbornik Domenech nije na teren poslao niti Thierya Henria, igrača koji je Francusku i doveo na SP sa svojom rukom protiv Iraca.

>> Pretučen nasmrt jer je htio gledati susret Njemačka - Australija

U zadnjem kolu Urugvaj i Meksiko međusobnim remijem mogu proći u drugi krug, s tim da bi Urugvajci zbog bolje razlike zgoditaka kao prvaci skupine izbjegli Argentince u osmini finala.

Rezultati susreta drugog kola skupine A svjetskog nogometnog prvenstva i poredak na ljestvici:

Francuska - Meksiko 0:2

U srijedu:

Južna Afrika - Urugvaj 0:3

LJESTVICA:

 1. Urugvaj    2  1  1  0 3:0 4
2. Meksiko 2 1 1 0 3:1 4
2. Francuska 2 0 1 1 0:2 1
4. J.Afrika 2 0 1 1 1:4 1

Treće kolo - 22.6.

Francuska - Južna Afrika, Meksiko - Urugvaj

(hina/metro-portal)

18.06.2010. 00:01:00
http://metro-portal.hr/meksiko-zgazio-ocajnu-francusku-2-0/42859/