Metro-portal.hr

objavljeno 30.03.2015. 11:25:00
SAVJETI

Mali trikovi za održavanje vitke linije

Uspješno ste skinuli višak kilograma i bojite se da će se ubrzo vratiti? Ako ćete se pridržavati ova tri savjeta, sigurno neće

Sačuvajte vitku liniju
Sačuvajte vitku liniju (Shutterstock)

Dijeta vam je uspjela, skinuli ste višak kilograma i što sad? Za početak, nadamo se da planirate promijeniti pristup prehrani trajno, što će vam omogučiti da bez problema održavate dosegnutu kilažu i spriječite povratak izgubljenih kilograma. 

No, ako niti jedno niti drugo nije uspjelo, predlažemo da pokušate s par trikova za postizanje i održavanje vitke linije koje stvarno svi mogu primjeniti, a ne zahtijevaju dijete i vježbanje.

>> Trikovi za koje nećete vjerovati da pospješuju mršavljenje >>

Za početak, pokušajte navečer leći u krevet 15 minuta ranije nego inače i tako stvoriti zdravu naviku. Naime, spavanje kontrolira hormone grelin i leptin koji utječu na apetit, a neispavani ljudi puni su hormona gladi. Dovoljno sna - manji apetit. 

Druga važna stvar je izbjegavti pića puna šećera - čak i umjetni zaslađivači pojačavaju apetit, pa se prebacite na prirodne sokove ili vodu s malo limuna ili limete.

>> Tajni nutricionistički trikovi za lakše mršavljenje >>

Za kraj, neka proteini budu sastavni dio svakog vašeg obroka, jer oni su glavni sastojak svake dijete i načina zdravog skidanja kilograma. Proteini grade mišiće, a oni troše kalorije ... jednostavno, nije li?

30.03.2015. 11:25:00
http://metro-portal.hr/mali-trikovi-za-odrzavanje-vitke-linije/90904/