Metro-portal.hr

objavljeno 28.02.2013. 23:06:00
BEZ PANIKE

Mali penis? Evo što učiniti

Žene razgovaraju o veličini penisa. Posebice mlađe. Starije možda ne toliko, ali oglasi o povećanju penisa nalaze se posvuda tako da je to neizbježna tema, htjele-ne htjele

Veličina nije presudna za dobar seks
Veličina nije presudna za dobar seks (Shutterstock)

No što učiniti u slučaju malog penisa? To je doista noćna mora za svakog muškarca, te može ostaviti dugoročne posljedice na samopouzdanje. Ako je stvar toliko ozbiljna, postoje kirurške i alternativne metode koje mogu pomoći.

Operacija povećanja penisa

Produženje: Kako bi produžio penis, kirurg mora presjeći suspenzorni ligament koji povezuje sam ud sa stidnom kosti. Nakon operacije, pacijent mora 6 mjeseci nositi poseban aparatić za rastezanje kako bi osigurao da ligament ne zaraste. Može se dobiti na duljini za par centimetara.  Naravno, kao i kod svake operacije postoje rizici: gubitak osjetljivosti, ožiljci, impotencija.

Proširenje: Kako bi se povećala debljina, u tkivo penisa mogu se ubrizgati stanice donora, obično preminulih ljudi. No kao u slučaju kolagena, ovo tkivo sporo se apsorbira i procedura se mora ponoviti nakon nekog vremena.

>> 10 zanimljivih činjenica o muškom ponosu

Alternativne metode

Seks igračke: Postoji velik izbor te svatko može naći nešto za sebe. Produžeci i ekstenzije za penis, pumpice, pa čak i set japanskih kuglica može vaše seksualno iskustvo učiniti intenzivnijim.

Duža predigra: Seks nije samo puka penetracija. Predigra igra veliku ulogu u samom seksualnom činu. Učinite je dužom posvećujući više vremena istraživanju partnerovog tijela. Posvetite se više oralnom seksu i iskustvo će biti nezaboravno.

Promjena položaja: Kada je posrijedi penetracija, određene pozicije omogućuju dublji ulazak. Eksperimentirajte i pronađite one koje vam najbolje odgovaraju.

Vizualan dojam: Uklanjanje stidnih dlačica može stvoriti vizualan dojam većeg penisa. Salo u području trbuha također penis čini manjim, pa i otežava mogućnost penetracije, stoga nije na odmet prihvatiti se aerobnih vježbi koje mogu pomoći u ovom slučaju.

No imajte na umu da sama veličina i nije toliko važna, već ono što se s penisom radi. Vještina, kemija i kvaliteta veze mnogo su bitnije od veličine.


28.02.2013. 23:06:00
http://metro-portal.hr/mali-penis-evo-sto-uciniti/48748/