Metro-portal.hr

objavljeno 03.07.2010. 11:24:44
ISPLATILO SE

Luis Suarez: Sada i ja imam "Božju ruku"

VIDEO - Urugvajski napadač poslužio se rukom na gol-crti kako Gana ne bi zabila, a upravo je taj potez odveo Urugvaj u polufinale SP-a

Luis Suarez
Luis Suarez (Getty Images)

Napadač Urugvaja Luis Suarez uvelike je pomogao svojoj momčadi da se plasira u polufinale Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Naime, njegovo je igranje rukom na gol-crti spriječilo izgledan pogodak Gane u posljednjoj minuti produžetaka. Suarez je dobio crveni karton, sudac je pokazao na bijelu točku, ali Asamoah Gyan nije pogodio što je dovelo do lutrije jedanaesteraca u kojoj je Urugvaj bio uspješniji.

Sam Suarez je svoj potez rukom usporedio s legendarnom "Božjom rukom" Diega Maradone protiv Engleske na SP 1986. godine.

>> Urugvaj u napetoj utakmici pobijedio Ganu na jedanaesterce

"U prvom trenu bio sam žalostan, jer nitko ne želi biti isključen, ali nisam imao drugog izbora. No, na kraju se isplatilo zaraditi isključenje na ovaj način. Mučili smo se do kraja, ali sada i ja imam 'Božju ruku' ", kazao je Suarez.

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez odbacio je, pak, ocjene da je njegova momčad prevarom izbacila Ganu.

"Kazati da smo prevarom došli do pobjede nije fer, i ne volim tu riječ. Suarez je postupio instiktivno, pa nije valjda da je on znao da će Gana promašiti kazneni udarac. Za svoj potez on je kažnjen", izjavio je Tabarez.

Izbornik Gane Milovan Rajevac također je odbio kriviti Suareza. "Ne znam što bih rekao Suarezu. Imali smo kazneni udarac u zadnjoj minuti, ali nismo imali sreće. Ponosan sam na svoje igrače i to što je Gana po prvi puta došla do četvrtfinala SP-a", kazao je Rajevac.

03.07.2010. 11:24:44
http://metro-portal.hr/luis-suarez-sada-i-ja-imam-bozju-ruku/43885/