Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2010. 19:15:00
SERIJE

Kultne TV obitelji

Obitelji uz koje smo odrasli i koje su inspirirale broje novije serije koje se prikazuju na malim ekranima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Obitelji iz televizijskih serija jednom tjedno, a ponekad i češće, stanuju u našim domovima. Uz neke smo odrasli, a druge nam jednostavno pomažu da na trenutak zaboravimo vlastite brige i probleme. Slijedi pet kultnih američkih obitelji s malih ekrana (slobodno proširite popis u komentarima i recite nam uz koje ste se obitelji najviše vezali):

Obitelj Simpson
Prva epizoda prikazana je u SAD-u 17. prosinca 1989., a kraj se još uvijek ne nazire. Homer Simpson proglašen je za jednog od najutjecajnijih TV likova svih vremena, dok su veliku popularnost stekli i Bart, Lisa, Marge i Maggie. Ove godine je počela 22. sezona, a serija je osvojila brojne nagrade te dobila vlastitu zvijezdu na poznatom "Walk of Fame" u Hollywoodu.

Obitelj Banks, Princ iz Bel Aira
Majka je svog samouvjerenog sina Willa Smitha poslala k rođacima u Bel Air kako ne bi skrenuo na krivi put u Philadelphiji. Od 1990. gledatelji tako prate Willove dogodovštine s ujakom Philom, bratićem Carltonom i sestričnama Hilary i Ashley.

Obitelj Kremenko
Jabba Dabba Doo...Jedna od najuspješnijih animiranih televizijskih serija svih vremena, koja se prikazivati počela 60-ih godina te je doživjela nebrojeno puno repriza u cijelom svijetu. Glavni likovi su nestrpljivi otac Fred i njegova pažljiva supruga Vilma kao i njihovi simpatični susjedi Barney i Betty. Ženama u kućanstvu pomažu životinje pa je tako mali mamut dobio ulogu usisavača.

Kremenko


Obitelj Sheffield, Dadilja
Kultna "Dadilja" vjerojatno je najrepriziranija američka serija u Hrvatskoj. Radnja se vrti oko obitelji Sheffield u koju dolazi spaljena Fran Fine te preuzima posao dadilje nakon što je ostala bez dečka i doma. Uz niz zabavnih dijaloga i dogodovština kroz šest sezona, Maxwell Sheffield i Fran Fine postaju ljubavnici, zaručnici i supružnici.

Obitelj Tanner, Alf
Obitelj se sastoji od oca, majke, kćeri, sina i... vanzemaljaca koji se na Zemlju spustio s planete Melmac. Kako Alf ne smije napustiti kuću, omiljena aktivnost mu postaje telefoniranje i nenamjerno stvaranje štete ukućanima. Gordon Shumway, odnosno Alf na malim ekranima se pojavio 1986.

Alf


Ostali

Na popisu kultnih TV obitelji zasluženo mjesto imaju i obitelj Walsh (Beverly Hills), obitelj Tanner (Full House), obitelj Bundy (Bračne vode), obitelj Conner (Roseanne) i obitelj Ewing (Dallas). Neke od njih smo spomenuli u članku Što danas rade zvijezde 80-ih? 

29.10.2010. 19:15:00
http://metro-portal.hr/kultne-tv-obitelji/50506/