Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2010. 18:32:00
POZNATA PROGNOZA

Kosor: Čeka nas teška, ali ne i crna jesen

Premijerka Jadranka Kosor priznala je da su joj proteklih 365 dana bili najteži u životu

jadranka kosor
jadranka kosor (Bruno Konjević/CROPIX)

Hrvatsku ne čeka "crna jesen", ali teška jesen da, kao što su bili teški i proljeće i ljeto, rekla je danas premijerka Jadranka Kosor, koja je iznijela i podatak da dugovi javnih poduzeća, koji su na kraju prošle godine iznosili milijardu i 800 milijuna kuna, 24. lipnja iznose 128 milijuna kuna.

"Teško je bilo proljeće, teško je ljeto, bit će sigurno teška jesen i teška zima, ali da će biti crna u onom katastrofičnom smislu, ja vjerujem da neće", rekla je Kosor na konferenciji za novinare sazvanoj povodom pristupne konferencije u Bruxellesu na kojoj je Hrvatska otvorila tri i zatvorila dva poglavlja pristupnih pregovora.

>> Kosor zatražila dodatno stezanje remena

"Sve radimo da provedemo program gospodarskog oporavka", kazala je premijerka, dodajući da su trenutno tri stupa rada Vlade pregovori s EU-om, borba protiv korupcije i plan za gospodarski oporavak.

>> Kosor optimistično gleda na izlazak iz krize

Na pitanje kako ocjenjuje prvih godinu dana rada svoje Vlade, ona je kazala da će o tome govoriti kada bude ta obljetnica. "Bila je to najteža godina u mom životu", dodala je naglasivši da ipak nije nezadovoljna jer bilo je puno poteškoća i prepreka ali je i puno posla obavljeno. Kao ilustraciju, iako je rekla da će o tome govoriti na sutrašnjoj sjednici Vlade, Kosor je kazala da je primjerice u javnim poduzećima odlučila napraviti što je moguće više reda na svim razinama.

"Na kraju prošle godine, dugovi javnih poduzeća bili su milijardu i 800 milijuna kuna, 24. lipnja oni su 128 milijuna", naglasila je. Istaknula je i primjer HEP-a koji s današnjim danom ne duguje ništa. "Kad sam ja preuzela Vladu ti su dugovi bili 1,7 ili 1,8 milijardi kuna", naglasila je Kosor. Stoga će i zahtjevi za poskupljenjem struje biti manji, dodala je. (hina/metro-portal)

30.06.2010. 18:32:00
http://metro-portal.hr/kosor-ceka-nas-teska-ali-ne-i-crna-jesen/43716/