Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2021. 21:01:00
ZNATE LI ;)

Koliko je seks sjajan?

Aktivan seksualni život također je zaista dobar za vaše cjelokupno zdravlje. Evo zašto je seks nevjerojatan za cijelo vaše tijelo

Dobar seks?
Dobar seks? (Arhiva)

Seks je sjajna stvar... barem svi to kažu. E sad, kad znamo kako to ide sa seksom i bajkama i basnama - uvijek se sve preuveličava, pa je tako seks na brzaka kroz priču najednom postao vikend u krevetu i slične stvari.

No, jedna stvar je sigurna - seks je dobar za vas, pa čak i onima koji podozrivo gledaju dajemo 7 znakova koji bi ih trebali uvjeriti.

Dobar je za zdravlje srca - muškarci koji se seksaju bar dva puta tjedno, imaju čak 45 posto manje šanse za probleme sa srcem, a redovan seks kod žena smanjuje rizik od hipertenzije.

>> Seks kao odlična tjelovježba >>

Koristi mentalnom zdravlju i boljem pamćenju - zdrava seksualna aktivnost ima pozitivan utjecaj na cjelokupno mentalno zdravlje. Učestalost spolnog odnosa može biti i povezano s poboljšanim vještinama pamćenja.

Može čak smanjiti rizik od raka - muškarci mogu smanjiti vjerojatnost pojave raka prostate kada ejakuliraju češće, a žene imaju povećanje estrogena, što smanjuje rizik od raka dojke.

Može ublažiti bolove - seksualni užitak može mogu pomoći u ublažavanju glavobolje, migrene, kao i drugih oblika boli.

Poboljšava 'kondiciju' zdjelice - seks jača zdjelicu za bolju kontrolu mjehura, a kad je zdjelica jača, žena ima manje grčeva i lakše je rađati.

Sretniji ste - naravno da smo sretniji kad smo zadovoljeni, ali seks bar jednom tjedno u dugoj vezi dovoljno je da vas učini sretnijima.

>> Dobar seks traje zauvijek >>

Spavat ćete puno bolje - možda ste primijetili da ako se seksate prije spavanja, jednostavno spavate puno bolje - i bolji san vam pomaže da imate i bolji seks

23.09.2021. 21:01:00
http://metro-portal.hr/koliko-je-seks-sjajan/134301/