Metro-portal.hr

objavljeno 30.05.2014. 13:23:00
SAVJETI

Kako se pravilno brinuti o koži

Njega kože ključna je za dobar izgled, pa je vrlo važno napraviti sve što treba i na pravi način kako bi učinci bili što bolji

Kako do savršenog lica
Kako do savršenog lica (Shutterstock)

Njega kože ključna je lijepo lice i zdrav izgled, stoga ne čudi da se o tome vodi posebna briga i da je kozmetička industrija tu uložila gomile novaca u istraživanja i kreme koje trebaju donijeti besprijekoran ten.

No, većina ljudi ima neke svoje male rituale koji ponekad mogu napraviti više štete nego koristi, pa ne škodi poslušati par savjeta stručnjaka za njegu kože koji objašnjavaju što radimo krivo. 

Čišćenje kože važan je dio procesa njege, a najbitnije je zapamtiti da kožu treba čistiti umjerno i konzistentno. Nije dobro ni premalo ni previše, jer, primjerice, često umivanje gelom potaći će funkciju lojnih žlijezda i učiniti kožu masnijom, s više mitesera i akni. 

Pravi recept je - blago sredstvo za čišćenje lica ujutro i navečer.

Što se tiče pilinga, njemu pribjegavamo kad primjetimo veći broj nesavršenosti na koži i nije ga loše napraviti i tri puta tjedno kako bi uklonili bakterije, sebum i toksine iz kože, no sredstva za piling ne bi smjela biti previše abrazivna

>> Izgledajte mlađe za samo tri minute >>

Takvim ćemo pilingom ukloniti zaštitini sloj kože i izazvati iritacije i, ponovno, pojavu akni i mitesera. Uz to, obavezna je hidratantna krema nakon pilinga, što žene koje imaju problema s aknama često izbjegavaju - i griješe, jer kožu treba hidrirati i ujutro i navečer.

Naravno, najbolje je primjeniti prirodni piling.

30.05.2014. 13:23:00
http://metro-portal.hr/kako-se-pravilno-brinuti-o-kozi/85328/