Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 19:19:00
LJUBAV I POSAO

Kako posao utječe na odabir boljih polovica

Prema profilima pripadnika različitih zanimanja, otkrivena je povezanost posla s odabirom partnera

Partnere biramo po zanimanju
Partnere biramo po zanimanju (Shutterstock)

Servis za pronalaženje savršenog partnera, eDating, proveo je interno istraživanje 24.382 profila i dobio zanimljive spoznaje o ljubavnim preferencijama osoba koje obnašaju pojedina zanimanja. Piloti, na primjer, žele prave superžene, dok je manekenkama od inteligencije partnera važniji dobar seks. Pogledajte kako izgledaju idealni partneri prema radnim mjestima:

Manekenke
Najvažniji im je dobar izgled partnera. Sklonije su avanturama nego ozbiljnim vezama. U profilu navode da su faktori 'obrazovanje' i 'moral' relativno nevažni.

Medicinske sestre
Nisu izbirljive. Ne traže posebno atraktivne ni principijelne muškarce, ali im je zato romantika jako važna. Također, traže staložene partnere na koje se uvijek mogu osloniti.

Odvjetnici
Nemaju smisla za romantiku, ali zato sami o sebi imaju visoko mišljenje. Traže isključivo partnere koji su na njihovom nivou, kako po stupnju obrazovanja tako po fizičkom izgledu.

>>Je li on materijal za brak?

Službenice
U potrazi su za vječnom harmonijom, uzbuđenje i avanture im nisu privlačne. Važni su im zajednički interesi te međusobno usklađeni karakteri.

Liječnici
Muškarci i žene s medicinskim fakultetom imaju dva zajednička kriterija - izrazito su im važni izgled i obrazovanje.

Poduzetnici
Traže uravnotežene, simpatične bolje polovice koje predstavljaju pravu suprotnost prema stresnoj poslovnoj svakodnevici. Među važnim faktorima posebno ističu seks, a žene-poduzetnice ujedno žele partnere s kojima mogu razgovarati o svojim osjećajima.

Učitelji
Skromni su i isto očekuju u ljubavi. Nemaju visoke kriterije i zahtjeve. Važno im je obrazovanje, dok im avanturizam nije jača strana pa uzbuđenje ne očekuju ni od partnera.

Menadžeri
Iznenađujuće su neizbirljivi prilikom potrage za idealnom boljom polovicom. Zajednički interesi im nisu presudni, a skloni su vezama sa znatno mlađim ili starijim osobama.  

26.10.2010. 19:19:00
http://metro-portal.hr/kako-posao-utjece-na-odabir-boljih-polovica/50332/