Metro-portal.hr

objavljeno 15.03.2015. 15:02:00
KLIK!

Kako biti siguran da ste pretjerali s društvenim mrežama

Kad svijet oko sebe počnete promatrati kao niz objava na raznim društvenim mrežama, krajnje je vrijeme da se skinete s njih

Ne skidate se s društvenih mreža?
Ne skidate se s društvenih mreža? (Arhiva)

Društvene mreže zavladale su svijetom i teško je naći osobu u razvijenim zemljama koje nemaju profil barem na jednoj od njih. Naravno, njihova je privlačnost velika i teško im je odoljeti, no ipak vrijedi razmisliti o količini vremena koje trošimo na njih, pa evo nekoliko znakova da ste pretjerali.

>> Kako društvene mreže ugrožavaju veze >>

Svi imamo barem jednu osobu koja nas je i prije društvenih mreža stalno obavještala o tome što radi, a sad kad imamo, primjerice, Twitter - svi možemo trajno svoje prijatelje i poznanike zatrpavati mislima i djelima. Ako primjetite da ste tweetali promjenu boje laka na noktima, a još se nije ni osušila - pretjerujete. Definitivno.

>> Koje vrste anksioznosti donose društvene mreže >>

Instagram je omogućio da neke zgodne fotke dođu do šire publike, no jednako tako nam je donio i food porn - stalno slanje fotki hrane koju konzumirate. E, kad vidite novi recept i zamislite kako će slika nakon što ga isprobate dobro sjesti na vaš Instagram, a ne kakav će biti okus jela - i opet pretjerujete.

>> Kako društvene mreže utječu na mozak >>

Naravno, Facebook je nezaobilazan dio cijele priče jer se na njemu odvija i najveći broj aktivnosti, pa evo par detalaj - ako ostanete bez interneta na smartphonu i morate trenutno na prvi kiosk kupiti novi bon, to nije dobro.

Nije dobro ni kad mislite da svi žive bolje od vas jer pratite slike frendova na vikendu van grada ili novu odjeću koju isprobavaju, a najmanje dobro će vam biti kad pokušate izračunati koliko dnevno vremena provedete na društvenim mrežama.

>> Društvene mreže viralno šire raspoloženje >>

Izađite na svježi zrak, prije toga se dogovorite s frendovima fiksnim telefonom i smartphone zabijte na dno ruksaka - to je život, ono drugo je virtualna stvarnost.

15.03.2015. 15:02:00
http://metro-portal.hr/kako-biti-siguran-da-ste-pretjerali-s-drustvenim-mrezama/90622/