Metro-portal.hr

objavljeno 05.07.2021. 09:01:00
ZAPAMTITE!

Kad se treba tuširati?

Postoje određene prednosti i mane koje ovise o tome u koje doba dana. Određena razdoblja u danu bolja su za tuširanje jer su pogodnija za vašu kožu

Večer je zdravije, iako se većina tušira ujutro
Večer je zdravije, iako se većina tušira ujutro (Arhiva)

Tuširanje je, nadamo se, vaša gotovo svakodnevna rutina, naročito kad krenu visoke temperature i vraćamo se posla mokri i, blago rečeno, mirišljavi.

Ipak, u određeno doba dana tuširanje nije baš učinkovito.

Najbolje doba dana za tuširanje

>> Što se NE radi prije posla >>

Tuširanje navečer je zdravije za tijelo i kožu nego jutarnje tuširanje. Kada se tuširamo prije spavanja, možemo opušteno ići u krevet jer znamo da nećemo leći sa svim bakterijama i drugim mikroorganizmima koje skupimo tijekom cjelodnevnih aktivnosti.

Uz to, kada se tuširamo navečer, uklanjamo i sav znoj koji se tijekom dana nakupio na našoj koži, a to omogućava našoj koži da se tijekom noći ispravno regenerira.

>> Treba li se tuširati svaki dan? >>

No, i jutarnje tuširanje nudi određene pogodnosti. Primjerice, ako se tuširamo ujutro, to može potaknuti cirkulaciju krvi te se možemo lakše razbuditi. Treba napomenuti dase u jutarnjim satima preporučuje tuširanje hladnom vodom jer je to povezano sa smanjenjem stresa, boljim radom imunološkog sustava i zdravijom kožom.

Osim toga, hladan jutarnji tuš može nas potaknuti da se lakše uhvatimo u koštac s obvezama koje nas taj dan očekuju.

>> 5 razloga za jutarnje kupanje >>

Najgore doba dana za tuširanje

Tuširanje u sred dana je najmanje učinkovito. Možda se u tom trenutku budete bolje osjećali, ali od tuširanja sredinom dana nećete imati nikakve higijenske koristi. Vaše tijelo će ostatak dana i dalje biti izloženo nečistoćama koje na kraju možete unijeti u krevete ako se ne istuširate i prije spavanja, piše Eat this.

05.07.2021. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kad-se-treba-tusirati/132977/