Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2021. 21:01:00
MA DA?

Kad je sigurno najbolji seks?

Puno stručnjaka je uvjereno da je najbolji seks onaj između dugotrajnih partnera. Koje su dakle prednosti monogamije?

Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa
Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa (Arhiva)

Tek toliko da znate - broj seksualnih iskustava je vjerojatno najveća laž na svijetu - sigurni smo da ga žena smanjuju, dok muškarci (očito) napuhuju, neki čak i do smiješnih  proporcija.

No, zašto se to uopće radi? Omotavanje prošlosti u maglu je razumljivo jer su brojne predrasude i prenagljeni zaključci ljudi povezani s tim koliko često mijenjamo naše partnere. A broj naših seksualnih partnera ne govori baš puno o našim vještinama u postelji i kvaliteti našeg seksualnog života.

Puno stručnjaka je uvjereno da je najbolji seks onaj između dugotrajnih partnera. Koje su dakle prednosti monogamije?

Parovi koji žive zajedno, seksaju se češće nego ostali i tako steknu više iskustva, ali ipak postoji mogućnost da redoviti seks postane dosadan i monoton jer spolno uzbuđenje s vremenom splasne.

>> Pola žena najbolji seks nije imala s mužem >>

No, ako su oba partnera spremna u svoj repertoar unijeti neke novosti, seks može biti sve bolji. Seksualni život onih koji nemaju ozbiljnu vezu, doživljava uspone i padove, a između spolnih odnosa može proći cijela godina ili čak i više.

Dugotrajne veze, što se temelje na povjerenju i otvorenoj komunikaciji, mogu pomoći u razumijevanju seksa. Partneri mogu razgovarati o tome što im se sviđa a što ne i tako se uskladiti gotovo do savršenstva.

Iz svog intimnog užitka možete izvući maksimum. Partneri koji se dobro ne poznaju često su presramežljivi da bi međusobno izmijenili svoje poglede na seks i bili potpuno otvoreni glede svojih seksualnih sklonosti.

>> Kratkotrajni seks, najbolji seks >>

Nije potrebno naglašavati da partnere koji međusobno poznaju jedan drugoga kao i svoju međusobnu seksualnu prošlost mogu znatno manje brinuti spolno prenosive bolesti. Pored toga, takvi partneri također promišljenije upotrebljavaju kontracepciju i stvore obitelj kada im to odgovara.

Ali ako imate brojne partnere, opasnost od zaraze je puno veća. Uz to, najviše neželjene djece je začeto upravo za vrijeme nepromišljenog seksa u naletu strasti.

Možda mislite da bi seks s većim brojem partnera pomogao u unošenju raznolikosti u krevet. Iako se lica mijenjaju, stare navike ostaju jer se zbog nedostatka opuštenosti avanturisti boje probati nešto novo.

Stalni partneri mogu otvoreno razgovarati o svojim seksualnim fantazijama i otvoreni su za eksperimentiranje.

>> Najbolji seks dolazi prilično kasno u životu... >>

Kada predložite nešto novo neće vas osuđivati niti misliti da s vama nešto nije u redu. Iako svaki novi partner donese u seks neku vlastitu novost, stari vjerni partner u novom ruhu može biti još uzbudljiviji.

21.05.2021. 21:01:00
http://metro-portal.hr/kad-je-sigurno-najbolji-seks/132182/