Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2014. 11:23:00
SAVJETI

Jutarnje navike koje su loše za vas

Ako ujutro prvo skuhate kavu, uz nju pregledate e-mailove pa na brzaka nešto bacite u usta, napravili ste sve krivo

Prva jutarnja ne bi trebala biti nakon buđenja
Prva jutarnja ne bi trebala biti nakon buđenja (Shutterstock)

Jutro je doba dana koje mnogi najviše vole zbog mira i tišine koja vlada, a drugima je to najgori dio dana kad moraju otvoriti oči prerano za svoj ukus i zaputiti se na posao. No, svatko od nas ima neke svoje male jutarnje rituale, a ova kombinacija je i vrlo česta i vrlo loša.

Ako odmah nakon buđenja navalite na prvu šalicu kave, vjerujući kako će ih upravo ona probuditi i dati im energije. E, pa zapravo se događa upravo obrnuto, pa stručnjaci preporučuju da se na prvu kavu pričeka barem sat vremena.

>> Kako treba izgledati savršeno jutro za žene >>

Doručak je stvarno, dokazano najvažniji obrok u danu, pa ako ubacite šaku bobica u jogurt to vam definitivno neće biti dovoljno. Savršen doručak ima 15 g proteina, 2.5 grama vlakana i malo zdravih masnoća i složenih ugljikohidrata, a trebao bi imati oko 450 kalorija.

I, na kraju, ako uz sve to odmah natovarite stres na leđa pregledavanjem e-mailova i pripremanjem za posao, napravili ste treću kardinalnu grešku. 

>> Jutro je stvarno pametnije od večeri >>

Jutro treba biti opuštajuće, mirno, uz laganu glazbu i tjelovježbu koja će vam probuditi tijelo i dati dovoljno energije za cijeli dan. 

07.07.2014. 11:23:00
http://metro-portal.hr/jutarnje-navike-koje-su-lose-za-vas/86013/