Metro-portal.hr

objavljeno 21.07.2010. 14:45:00
CRAPPIES

iDiot aplikacije će vas ili zabaviti ili iziritirati

Postoji ogroman broj aplikacija, recimo za iPhone, čija je svrha u najmanju ruku upitna - saznajte o čemu je zapravo riječ

Volite istiskati prišteve? Onda je Zit Picker aplikacija za vas
Volite istiskati prišteve? Onda je Zit Picker aplikacija za vas (Screenshot)

U današnje vrijeme nekako se čini da za sve postoji sve. A to posebno vrijedi u kontekstu suvremene tehnologije bez koje više nije moguće voditi normalan život; štogod 'normalan' uopće značilo. I upravo u tim hi-tech sferama puno je natjecateljskog duha - od borbe za najboljim gadgetima pa do izbacivanja najpopularnijih aplikacija za iPhone. Nas trenutno zanimaju baš aplikacije kojih ima doslovno mali milijun i čiji autori uvjeravaju da je baš njihovo 'dijete' najbolje, najpotrebnije i najpopularnije. A o aplikacijama je već puno toga rečeno. Zaista ih ima za sve i svašta. Stoga smo odlučili izdvojiti nekoliko, blago rečeno, idiotskih koje zaista nemaju ama baš nikakvu svrhu osim da iritiraju i na neki uvrnuti način zabave. No možda se varamo. Bilo kako bilo procijenite sami.

>> Nova aplikacija za iPhone reći će vam sve o partneru

Prije nego krenemo s predstavljanjem nekoliko idiotskih aplikacija trebate znati da je ovaj izbor inspiriran informacijama i ocjenama stranice Appolicious koja redovito objavljuje recenzije najnovijih iPhone aplikacija. Dakle, sljedeće aplikacije, koje spadaju u kategoriju „crAPPies", odnosno laički rečeno, u kategoriju smeća od aplikacija, sigurno će obilježiti ostatak ove, ali možda i početak sljedeće godine. Iako je vrlo izgledno, kako stvari stoje, da će se pojaviti još gore i još besmislenije varijante.

>> iPhone prevodi bebin plač

Jedna od onih koje „svakako morate imati" aplikacije je iNap@Work koja domišljato simulira uredske zvukove - tipkanje po tipkovnici, kašljanje, klikanje po mišu i tako dalje. Tako da dok spavate na svojem radnom mjestu vaš šef neće ništa posumnjati. Tu je i Poo Log (pogledaj video) uz pomoć koje ćete uspjeti pratiti stanje vaše stolice i... Ma pogledajte video.

Zatim na red dolazi Zit Picker, aplikacija koja vam omogućuje da istiskujete virtualne bubuljice i prišteve s dva vlastita prsta. Možete iskoristiti već postojeći predložak lica virtualne djevojke Veronice ili možete staviti fotografije svojih prijatelja. Onda je tu Will You Marry Me? - vaša buduća zaručnica mora odgovoriti na četiri pitanja o vama kako bi se provjerilo koliko vas voli i poznaje, a ako dođe do petog pitanja sasvim će se iznenaditi. Nadamo se da niste toliko ludi da biste zaista išli zaprositi djevojku na ovaj način.

>> Tucanje jaja odsad i preko iPhonea

Ne bi bilo u redi izostaviti i iVuvuzela - ovdje ne treba previše opisa; iritantni zvuk koji simulira gomili komaraca unutar vašeg srednjeg uha ili amplificiran zvuk iz najgušće naseljene košnice. Želite li nekome piti krv na slamku? Onda je ovo aplikacija za vas. Jedna od najintrigantnijih je svakako Hold the Button, u slobodnom prijevodu drži dugme nakon što ga pritisneš - aplikacija se sastoji od dugmeta ili, ako hoćete tipke u sredini ekrana koju pritisnete, držite i... pa to je to!

>> iPhone: Nova aplikacija vas pretvara u Jedi ratnika

I Lickit je sljedeća na listi. Aplikacija vam omogućuje da doslovno ljubite ekran mobitele alla francuski kako biste „pojeli" animirane namirnice i hranu - a ima svega, od kineske hrane, do sladoleda, čokolade i talijanske tjestenine. Vjerovali ili ne, ova je aplikacija u prva tri dana na tržištu zabilježila 60,000 skidanja (cijena joj je 2,49 dolara). Ako ste se ikada zapitali tko ih uopće koristi, odnosno kakav je njihov prosječan profil, imajte na umu da, prema brojnim istraživanjima koje provode autori aplikacija i servisi koji ih prodaju, korisnici nisu više 13-godišnjaci s ovisnošću već 43-godišnje majke.

A tu činjenicu možda opravdava postojanje aplikacije DaysToDivorce, nanijenjene ženama, koja na jednostavan način daje odgovor na pitanje koliko vam je vremena preostalo do razvoda. Tu završavamo priču. Dok se ne pojave noviteti.

21.07.2010. 14:45:00
http://metro-portal.hr/idiot-aplikacije-ce-vas-ili-zabaviti-ili-iziritirati/44888/