Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2021. 11:01:00
STVARNO?

Elektronička glazba umanjuje bol i čini vas sretnim?

Slušanje elektroničke glazbe potiče promjene u neurotransmiterima, peptidima i hormonalnim reakcijama vezanim uz mentalno stanje i emocionalnu uključenost

Nevjerojatno, ali istinitu ;)
Nevjerojatno, ali istinitu ;) (Arhiva)

Elektronička glazba postala je svakodnevica, sviđalo se to nekima ili ne - najznačajniji DJ-i imaju koncerte na stadionima i cijela supkultura koja se veže za njih je vrlo, vrlo napredna... a osim toga, elektronička glazba ima i koristi za zdravlje.

Naime, studije su pokazale da elektronička glazba može biti učinkovit tretman protiv bolova. Naime, u ispitivanju učinaka techno glazbe Gerra i suradnici došli su do zaključka da slušanje elektroničke glazbe potiče promjene u neurotransmiterima, peptidima i hormonalnim reakcijama vezanim uz mentalno stanje i emocionalnu uključenost.

Dakle, glazba ne samo da može umanjiti bol, već može promijeniti naše emocionalno ili mentalno stanje. No ovo vrijedi samo ako volite ovakav stil glazbe jer u suprotnom postoji šansa da nam se emocionalno stanje pogorša. Zapravo, naša osobnost će odrediti kako bismo reagirali na elektronsku glazbu.

>> e-xperience - promocija elektronske glazbe >>

Nadalje, elektronička glazba ide ruku pod ruku s plesom, i to zbog  dokazane sposobnosti povećanja izdržljivosti i ublažavanja neposrednih negativnih učinaka vježbanja. Tako ćemo uz elektroničku glazbu lako izdržati plesnu noć, ali i naporan trening u teretani.

Sve u svemu - slušajte elektroničku glazbu! ;)

05.10.2021. 11:01:00
http://metro-portal.hr/elektronicka-glazba-umanjuje-bol-i-cini-vas-sretnim/134482/