Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2010. 20:38:07
TERORISTI

Dodik i Špirić optužili bošnjačke čelnike za povezanost s vehabijama

Milorad Dodik i Nikola Špirić kažu da bošnjački političari i muslimanski vođe žele Bosnu i Hercegovinu bez Hrvata i Srba

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik vijeća ministara Nikola Špirić optužili su bošnjačke političare i muslimanske vjerske vođe za povezanost s vehabizmom, čiji je cilj stvaranja muslimanske države bez Hrvata i Srba, izvijestili su u utorak mediji u Republici Srpskoj.

"U BiH je na sceni globalni islamski terorizam kojemu treba sasjeći korijene političke i vjerske potpore koja sežu do džamija. Bošnjačko vodstvo mora jasno kazati želi li uništiti to zlo i želi li suživot sa Srbima i Hrvatima", rekao je Špirić u izjavi za medije.

>> Dodik kao Karadžić i Milošević

Dodao je da se vehabijski sljedbenici nalaze u institucijama države i da im je cilj stvaranje vjerske države u BiH pogodne samo za muslimane bez Srba i Hrvata.

>> BiH: Uhićeni vehabije pušteni iz pritvora

Dodik je pak ustvrdio da posljednja zbivanja u Bugojnu ne pridonose pozitivnom imidžu BiH u svijetu te da se u zemlji nalazi 3.000 osoba koje su evidentirane kao potencijalni teroristi.

Špirić i Dodik su takve optužbe izrekli nakon eksplozije u Bugojnu i pošto su mediji u RS-u objavili da skupina vehabija prati kretanja srpskih dužnosnika te da je povećan stupanj njihove zaštite. (hina/metro-portal)

06.07.2010. 20:38:07
http://metro-portal.hr/dodik-i-spiric-optuzili-bosnjacke-celnike-za-povezanost-s-vehabijama/44070/