Metro-portal.hr

objavljeno 03.11.2014. 15:24:00
UKUSNI I KORISNI

Čajevi za mršavljenje koji rade bez greške

Čajevi su prave riznice zdravlja, pa ne čudi da ih se koristi i kao lijek i kao sredstvo za mršavljenje, a evo koji to najbolje rade

Oolong čaj je sjajan za kolesterol
Oolong čaj je sjajan za kolesterol (Arhiva)

Čaj je uvijek najbolji izbor kad ne znate što biste popili, jer njihovo bogatstvo zdravih sastojaka, od antioksidansa do polifenola imat će blagotvoran utjecaj na vaše zdravlje, a uz to vam može pomoći i da skinete višak kilograma.

Bijeli čaj bogatiji je katehinom i siromašniji kofeinom od zelenog, odlično pomaže pri sagorijevanju masnih naslaga pa predstavlja idealan izbor uz svaku dijetu.

>> Recepti za fine i zdrave čajeve >>

Čaj od borovnice suzbija apetit i uravnotežuje razinu šećera u krvi, pa će nekoliko šalica dnevno učiniti čuda za vaš nabujali apetit i popraviti vam probavu. 

Čaj od hibiskusa odlično smanjuje razine lošeg kolesterola, a kao prirodni diuretik dobro se bori protiv visokog pritiska. Uz sve to, sprječava skupljanje masnih naslaga. 

>> Fenomenalno zdravi čajevi >>

Čaj od ruže prepun je antioksidansa, polifenola i vitamina, sjajan protiv menstrualnih grčeva, čisti organizam i uklanja toksine.

Oolong je odličan za mršavljenje, sadrži vrlo malo kofeina, snižava loš kolesterol i ubrzava metabolizam.

>> Najbolji zeleni čajevi >>

Zeleni čaj poznat je po svom visokom udjelu antioksidansa koji ga čini jednim od najzdravijih napitaka uopće, a kako sadrži i kofein, preporučuje se 3 do 5 šalica dnevno.

03.11.2014. 15:24:00
http://metro-portal.hr/cajevi-za-mrsavljenje-koji-rade-bez-greske/88180/