Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2010. 16:36:00
VJERSKE SLOBODE

Barack Obama: Spaljivanje Kurana samo će ojačati Al Kaidu

Američki predsjednik smatra da bi paljenje Kurana samo povećalo broj osoba spremnih da se raznesu u američkim ili europskim gradovima

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)

Barack Obama upozorio je u četvrtak da se plan o paljenju Kurana koristi kao sredstvo za novačenje pripadnika Al Kaide. "To je bogat rudnik novaka za Al Kaidu", rekao je američki predsjednik u razgovoru za televiziju  ABC.

"Moglo bi doći do ozbiljnog nasilja u Pakistanu i Afganistanu. To bi moglo povećati broj pojedinaca spremnih da se raznesu u američkim ili europskim gradovima", upozorio je Obama.

>> Akcija spaljivanja Kurana je "opasni idiotizam"

Terry Jones, čelnik fundamentalističke kršćanske skupine "Dove World Outreach Center" sa sjedištem na Floridi, planira 9. godišnjicu terorističkih napada na SAD u subotu obilježiti javnim spaljivanjem primjeraka Kurana.

"Nadam se samo kako je (Jones) svjestan da je ono što predlaže potpuno suprotno vrijednostima nas Amerikanaca, da je ova zemlja izgrađena na vjerskim slobodama i vjerskoj snošljivosti... Kaže da ga motivira njegova vjera.....Nadam se da sluša one dobre anđele i shvaća da je to destruktivan čin", istaknuo je američki predsjednik. (hina/metro-portal)

09.09.2010. 16:36:00
http://metro-portal.hr/barack-obama-spaljivanje-kurana-samo-ce-ojacati-al-kaidu/47630/