Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2020. 15:01:00
62. GRAMMY

Zvijezde se pripremaju za dodjelu Grammyja koju potresa skandal

Prva žena na čelu organizacije koja organizira dodjelu Grammyja tvrdi da je suspendirana nakon što je ukazala na seksualno zlostavljanje, nepravilnosti pri glasanju i druge prijestupe

Skandal zasjenio pripreme za dodjelu
Skandal zasjenio pripreme za dodjelu (Arhiva)

Lizzo, Billie Eilish i Lil Nas X spremni su za nedjeljnu dodjelu Grammyja, koju potresa veliki skandal unutar organizacije koja odlučuje o dobitnicima, a očekuje se da će nova generacija osvojiti većinu nagrada. Nad glamuroznom dodjelom nadvila se kontroverza.

Naime, samo nekoliko dana prije dodjele, čelnica škole glazbenika i glazbenih profesionalaca Recording Academy Deborah Dugan podnijela je oštar prigovor Povjerenstvu za ravnopravnost u zapošljavanju.  Prva žena na čelu organizacije koja organizira dodjelu Grammyja tvrdi da je suspendirana nakon što je ukazala na seksualno zlostavljanje, nepravilnosti pri glasanju i druge prijestupe. 

Dugan također tvrdi da je njezin prethodnik Neil Portnow silovao pjevačicu. Portnow je označio optužbe "smiješnima i neistinitima".

Tridesetjednogodišnja Lizzo nominirana je za najviše nagrada, njih osam, uključujući četiri jake kategorije - najbolji album, pjesma godine, najbolji spot i najbolji novi izvođač.

Osamnaestogodišnja Billie Eilish i rap zvijezda u usponu, dvadesetogodišnji Lil Nas X, imaju po šest nominacija, dok je R&B zvijezda, dvadesetdvogodišnja H. E. R. nominirana u pet kategorija. 

Za nagrade se bori i starija generacija - Ariana Grande, Beyonce, Lana Del Rey, Bon Iver i Vampire Weekend.

26.01.2020. 15:01:00
http://metro-portal.hr/zvijezde-se-pripremaju-za-dodjelu-grammyja-koju-potresa-skandal/123372/