Metro-portal.hr

objavljeno 11.09.2010. 21:00:00
NEMOJTE NI VI

Zvijezde koje se ne srame svojih oblina

GALERIJA - Superžene koje su prekinule trend mršavica i koje ponosno pokazuju svoje seksi tijelo s oblinama

Beyonce
Beyonce (Getty Images)

Vremena kada su djevojke morale biti mršave da bi uspjele su prošla. Svijet se danas više zgraža žgoljavoj Angelini Jolie nego što se čudi ponekom kilogramu viška kod nekih drugih glumica ili pjevačica koje se ne srame priznati da im treba nešto veći broj traperica.

Zero size više nije u trendu, a na potezu je modna industrija koja bi se jednom zauvijek trebala oprostiti od dječačkog izgleda manekenki i početi poštovati prave ženske obline. Mariah Carey, Jessica Simpson i Kelly Clarkson samo se neke od slavnih osoba koje su prekinule trend mršavica, iako im se na početku nije bilo lako boriti sa sugestijama raznih menadžera i savjetnika.

>>Ženske obline su muškarcima poput droge

Janet Jackson je tako pola svog života provela na dijetama, da bi se preostalo vrijeme ponovno debljala. Poznati jo-jo efekt izmučio joj je tijelo i natjerao da ga konačno prihvati sa svim prednostima i manama. Mnogi su na nedavnoj premijeri filma "Brak je mrak" komentirali da Janet nikada nije izgledala bolje.

Beyonce

Kroz sličan pakao prošla je i Mariah Carey koja se neprestano pokušavala ugurati u veličinu 34 pa je nerijetko u pripijenim haljinama izgledala kao da će eksplodirati. Danas i sama priznaje da joj to nije trebalo: "Društvo nas tjera na to da se izgladnjujemo. Odrastamo uz časopise u kojima su zero-size modeli."

 

"Žene su opsjednute tijelom i misle da moraju izgledati kao Barbike, ali to zapravo uopće nije lijepo. Sretna sam i zadovoljna što se više ne izgladnjujem", komentirala je Jessica Simpson za "OK!" koja si je nakon dugo godina dopustila nekoliko kilograma viška. Obline si je nakon udaje za Jay-Zja dopustila i Beyonce. Dok je pjevala u skupini "Destiny's Child" morala se neprestano odricati i paziti na to što jede, a zbog uloge u filmu "Dreamgirls" tjednima je pila samo vitaminski shake.

>>Ženske obline su muškarcima poput droge

S rigoroznim zahtjevima glazbene industrije susrela se i Kelly Clarkson nakon što je pobijedila u showu "Američki idol". Oduvijek je bila jače građena, a kao takva po mišljenju menadžera nije mogla uspjeti u glazbi. Međutim, shvatila je da je dijete samo iscrpljuju te je krenula vlastitim putem i postaja jedna od najuspješnijih pop pjevačica u SAD-u s zapaženom međunarodnom karijerom - unatoč oblinama ili možda baš zbog njih.

U galeriji pogledajte neke od superžena koje ponosno nose svoje obline.

11.09.2010. 21:00:00
http://metro-portal.hr/zvijezde-koje-se-ne-srame-svojih-oblina/47759/