Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2011. 10:07:07
NA NET U PELENAMA

Zuckerberg traži da se djeca puste na Facebook

Osnivač Facebooka tvrdi da bi trebalo ukinuti ograničenje postavljeno na 13 godina zbog obrazovne vrijednosti njegove mreže

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.youaredefinitelydoingitwrong.com)

Prema podacima organizacije America's Consumer Reports, 7,5 milijuna od ukupno 600 milijuna Facebookovih korisnika mlađe je od 13 godina. U Facebooku tvrde da je veliki broj tih korisničkih računa otvoren uz znanje i pristanak roditelja ili su ih oni sami otvorili za svoju djecu. 

Kritičari ove ideje i zagovornici privatnosti na netu kažu da postoji nekoliko potencijalnih opasnosti kod djece koja koriste društvene mreže, uključujući zlostavljanje preko neta i noćnu moru svakog roditelja da mu dijete postane žrtvom pedofila ili seksualnog manijaka. da vam dete postane meta seksualnog predatora. Djeca ne mogu razumjeti posljedice dijeljenja osobnih informacijama i tako mogu sebe i svoje obitelji izložiti opasnosti.

Zuckerberg je naglasio da bi, ako bi ova restrikcija oko dobi bila ukinuta, njegova kompanija poduzela „dosta mera predostrožnosti" u cilju apsolutne sigurnosti mladih korisnika.

Osnivač Facebooka je i ranije izazivao bijes mnogih izjavama da privatnost „nije društvena norma" a Facebook je već dugo meta kritičara ali i predmet sudskih parnica koje se tiču otrkivanja osobnih podataka.

26.05.2011. 10:07:07
http://metro-portal.hr/zuckerberg-trazi-da-se-djeca-puste-na-facebook/59286/