Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2021. 10:01:00
BLIMP

Zračni div Goodyear Blimp osvojio srca putnika

Na nebu iznad nekoliko slovenskih gradova tijekom proteklih dana građani Slovenije imali su priliku vidjeti najveći cepelin na svijetu, Goodyear Blimp

Blimp je cool ;)
Blimp je cool ;) (Arhiva)

Cepelin Goodyear Blimp prvi je put oduševio još prošli tjedan prilikom prvog nadlijetanja susjedne Slovenije. Dug gotovo tri četvrtine nogometnog igrališta, ovaj je cepelin jučer očarao prisutne koji su imali priliku pobliže ga vidjeti u slovenskoj Zračnoj luci Lesce.

Događanje u zračnoj luci bilo je bogato i zanimljivo jer je Goodyear Blimp putnicima ponudio cjelovito iskustvo panoramskoga leta iznad Bledskog jezera, Kranja i Škofje Loke. S njima su u udobnom i suvremenom okruženju poletjeli poslovni partneri tvrtke Goodyear, novinari, ždrijebom izvučeni zaposlenici tvrtke Goodyear i pobjednici različitih nagradnih natječaja koje je organizirao Goodyear Slovenija. Letom su bili oduševljeni i hrvatski novinari iz automobilskog sektora koji su imali priliku uživati u panoramskom letu.

Goodyear Blimp zaustavio se u susjednoj Sloveniji u sklopu europske turneje koja je krenula punom parom još početkom lipnja 2021. Ove godine Goodyear Blimp već je snimao natjecanja u motosportu u Njemačkoj, Ujedinjenoj Kraljevini i Italiji, a do kraja ljeta poletjet će i iznad natjecanja u Danskoj. Turneju će završiti u velikom stilu jer će na prvu obljetnicu prošlogodišnjeg povratka u Europu krenuti u Francusku i ovjekovječiti Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti, 24 sata Le Mansa. Time će završiti Eurosportov opsežni televizijski prijenos uživo. Za siguran put Goodyear Blimpa po europskom nebu brinu se iskusni piloti Katharine Board i Fritz Günther, koji su cepelinima već upravljali u Sjevernoj Americi, Aziji i Europi, a Günther i u Africi.

Cepelin Goodyear Blimp nastavit će svoju misiju redovitog pratitelja sportskih događanja, čime dodatno učvršćuje Goodyearov položaj u svijetu motosporta, a ujedno će prelijetanjem različitih gradova pronijeti Goodyearove boje diljem Europe.

Goodyear Blimp danas, 22. srpnja 2021., nastavlja svoje putovanje te će iz zračne luke Lesce kod Bleda krenuti oko 9.50 sati. Put Goodyear Blimpa moguće je pratiti na internetskoj stranici Flight Radar; oznaka plovila je D-LZFN.

23.07.2021. 10:01:00
http://metro-portal.hr/zracni-div-goodyear-blimp-osvojio-srca-putnika/133293/