Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2019. 14:01:00
NAJAVE

Zoster sutra u Zagreb donosi koncertni party

Svaka njihova pjesma, jasna je poruka, a kad u live izvedbi čujete njihov specifičan zvuk koji se provlači kroz njihovu karijeru, naravno da ćete se instatno zaljubiti u Zoster

Zoster u Vintage Industrialu
Zoster u Vintage Industrialu (Vintage Industrial)

U četvrtak 23. svibnja iz Mostara po prvi puta u Vintage Industrial stiže nam Zoster, bend s velikom fan bazom u Zagrebu koja svaki na svaki njihov koncert pohrli u velikom broju.

Zašto? Svaka njihova pjesma, jasna je poruka, a kad u live izvedbi čujete njihov specifičan zvuk koji se provlači kroz njihovu karijeru, od katarze reggae/dub/rocka pa do odličnih psych momenta kojima su izgradili jedinstven zvuk, naravno da ćete se instatno zaljubiti u Zoster. 

BIO
Grupa nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Naziv Zoster nastaje nakon što je Mario prebolio herpes zoster, virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa i vremenom se širi, a grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva.

Grupa Zoster iza sebe ima četiri studijska albuma koja možemo podijeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi "Ojužilo" i "Festival budala", a drugoj "Imači kada" i "Srce uzavrelo". Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija (što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno), introvertnija, pa i mračnija. Uskoro ocekujemo 5. studijsko izdanje Zostera. Nadamo se ne predugo.

Pored samostalnih kocerta grupe Zoster koje su imali, pa skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barceloni, Parizu, Beč, Zurihu, Amsterdamu, Geteburgu, New Yorku, Londonu, Aachenu, Tilburgu, Arnhemu, Baselu, Malmeu, a odsvirali su i većinu festivala u regiji, a nabrojati ćemo samo neke: Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest Tjentište, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić, Love fest Vrnjačka Banja, Summer fest Mostar, West Herzegowina Fest Široki Brijeg...

Članovi:
Mario Knezović - vokal
Atilla Aksoj - gitara
Adis Sirbubalo - klavijature
Nikola Galić - bas
Goran Rebac - bubnjevi

22.05.2019. 14:01:00
http://metro-portal.hr/zoster-sutra-u-zagreb-donosi-koncertni-party/118604/