Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2010. 22:21:01
LOŠA GODINA

Zoran Milanović: Ova vlada ne može Hrvatsku izvući iz krize

Povodom godine dana vladavine Jadranke Kosor, predsjednik SDP-a kaže da ista ekipa već godinama ne radi dobar posao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)

"Ovo nije dobivena godina. Svaka nedobivena godina u ovakvoj situaciji je izgubljena, jako se kasnilo", izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u intrevjuu za večerašnji dnevnik Nove TV, u povodu godinu dana vladavine premijerke Jadranke Kosor.

Milanović smatra da premijerka nema dovoljno političke snage za bolne rezove. "Nema dovoljno ni odlučnosti te se nije na vrijeme krenulo s nekim stvarima", ustvrdio je.

Po Milanovićevu mišljenju ovaj "tim ljudi, koji funkcionira već godinama, ne može odgovoriti izazovima krize". Također je kazao kako Vlada ne može izvući zemlju iz krize jer je "ta ekipa i dalje ista".

"Mislim da Hrvatskoj treba jedna jasna alternativa", rekao je Milanović, istaknuvši da sebe i svoju stranku vidi kao jasnu alternativu.

Na pitanje je li svjestan da će, u slučaju izborne pobjede, odmah na početku morati raditi bolne i nepopularne rezove odgovorio je: "Da, naravno". "To se podrazumjeva i to je upravo ono što ova Vlada nije htjela uporno raditi", izjavio je Milanović.

Na pitanje je li u sadašnjim teškim trenutcima spreman za savez između SDP-a i HDZ-a kako bi se Hrvatsku izvuklo iz krize, Milanović je odgovorio da zemlji treba jasan i kvalitetan izbor te da je koalicija stranaka lijevog centra dobar izbor.

Na upit o velikoj koaliciji predsjednik SDP-a rekao je da su one aranžmani za situacije koje su bezizlazne.

"Ova situacija nije bezizlazna, ona je teška", ocijenio je.

"Kosor nije utopljenik da bi joj trebalo pružati ruku. Ona je i dalje predsjednica hrvatske Vlade", kazao je Milanović. Također smatra da niti Hrvatska nije utopljenik.

Ocijenio je i da se premijerka Kosor, kada je tražila podršku nekim bolnim rezovima, mogla pokušati konzultirati s opozicijom i sindikatima, ali da to nikada nije učinila.

Na pitanje može li Jadranka Kosor i dalje voditi Vladu nakon 800 tisuća potpisa koje su prikupili sindikati za referendum o promjenama Zakona o radu, Milanović je rekao kako "tehnički može, a politički to mora odlučiti ona". (hina/metro-portal)

06.07.2010. 22:21:01
http://metro-portal.hr/zoran-milanovic-ova-vlada-ne-moze-hrvatsku-izvuci-iz-krize/44074/