Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2012. 22:39:00
ČAROLIJA DODIRA

Znate li koliko ženskih orgazama postoji?

Vrhunac tjelesnog užitka kojeg osjećaju žene prilikom seksa ima mnogo oblika. Saznajte više o tome u nastavku

Orgazama kao u priči :)
Orgazama kao u priči :) (Dreamstime)

Priznat ćete da je ženski orgazam nešto najdivnije na svijetu - naročito ako ste vi odgovorni za njega. Istina, često je odglumljen i teško ga je postići, no, kad pročitate članak i saznate kakvih sve to ženskih orgazama ima, stvari se možda okrenu sasvim na bolje.

Klitoris u glavnoj ulozi

Orgazmi klitorisa su najčešći i obično najsnažniji. Većina žena treba neku vrstu stimulacije tog dijela spolovila kako bi ga mogle doživjeti. To može biti ručna ili oralna stimulacija. Neke se žene lakše uzbude prilikom nježnih, mekanih dodira nakon kojih slijede snažniji i brži pokreti. Drugima više godi samo nježan ili samo snažan pritisak. Pitajte ju što joj se sviđa ili je promatrajte dok to sama čini.

Vodite računa o tome da većina žena doživi orgazam prilikom ručne, odnosno oralne stimulacije klitorisa, a ne prilikom penetracije. Ako žena želi vaginalnu penetraciju dok stimulirate njen klitoris, najprimjereniji je položaj kada je žena gore.

Zloglasna točka G

Predočite si vaginu kao sat, pri čemu dvanaestica pokazuje prema pupku. Točka G se obično nalazi između jedanaestice i brojke jedan. Za razliku od klitorisa, koji strši iz kožice, točka G leži iznad stjenke vagine koja okružuje uretru i jedva se vidi kada žena nije uzbuđena. Često se pogrešno misli da je točka G u stjenci vagine; ipak, možemo je osjetiti kroz nju. Pokušajte je naći s prstom odnosno kretnjom »dođi ovamo« ili koristite posebno oblikovan vibrator. Da biste je stimulirali tijekom penetracije, koristite sljedeće položaje:

  • S leđa
  • Žena gore. Licem može biti okrenuta prema vašoj glavi, a još je bolje ako je okrenuta prema vašim nogama
  • Muškarci gore. Žena pri tome položi noge preko vaše ruke ili ramena. U tom položaju muškarci s kljunastim oblikom penisa imaju najbolje mogućnosti za stimulaciju G točke. A muškarci s ravnim penisima neka snažno izviju leđa kako bi postigli isti kut

Vaginalni orgazam

Taj orgazam teče istim putovima živaca kao orgazam točke G. Sada kada znate da je klitoris puno veći nego što se čini, jer njegovi kraci sežu u unutrašnjost uzduž vaginalnih stjenci, vjerojatno shvaćate da žene mogu doživjeti i vaginalni orgazam.

Javlja se i sa stiskanjem PK mišića tijekom penetracije. Ritmičko pulsiranje - bilo kratko ili brzo, duže ili polaganije - može stimulirati završetke živaca. Žene taj orgazam opisuju kao duboki orgazam prilikom kojega imaju osjećaj guranja.

Tehnika koitalnog zadovoljavanja

Ta tehnika zahtijeva zadovoljavanje dvaju dijelova genitalija: njenog klitorisa i područja stidne kosti na dnu vašeg penisa. Muški stidni predio prekriven je debelim tkivom, pa tu nisu samo tvrde kosti. Ako je muškarac dovoljno duboko i održava kontakt između svoje kosti i njenog klitorisa, žena može postići orgazam uz nježne valovite kretnje. Tako održava kontakt s njenim klitorisom i dodatno je stimulira s penetracijom. Tipično guranje van i unutra u ovom položaju ne donosi dovoljno stalnog kontakta s područjem klitorisa, da bi kod većine žena moglo dovesti do orgazma.

Orgazam vrata maternice

Kod nekih žena dubok i stalan pritisak na vrat maternice može dovesti do orgazma. Uz taj pritisak se stimuliraju živci unutar zdjelice. Nekim ženama koje uživaju u tome da im muškarci umetnu šaku u vaginu sviđa se ako im pri tome drži vrat maternice.

Orgazam uretre

Nekim ženama godi stimulacija uretre. Na kraju krajeva, s tri je strane okružena tijelom klitorisa. Uretra se nalazi između klitorisa i ušća vagine. Stimulira se tijekom guranja prilikom spolnog akta, a također kod oralne i ručne stimulacije gdje možete koristiti usmjerenije pokrete na manjem području

Orgazam grudi

Neke žene izvještavaju kako ih lizanje i ručna stimulacija dojki i bradavica toliko uzbudi da dožive vrhunac. To samo dokazuje osjetljivost kože i snagu naših misli.

Stimulacija cijelog tijela

Neke žene izvještavaju da ih stimulacija cijelog tijela može dovesti do orgazma. Stvarni se orgazam doista događa u zdjelici, a izazvale su ga vaše ruke, prsti i jezik.

Izvor: Intimatemedicine.com

25.12.2012. 22:39:00
http://metro-portal.hr/znate-li-koliko-zenskih-orgazama-postoji/29490/