Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2021. 18:01:00
EHHH...

Znate li koji su najluđi vozači?

Osiguravajuća kuća provela je, putem Norstata, istraživanje o vozačkim navikama... i neki nisu baš najbolje prošli

Očito im ide loše...
Očito im ide loše... (Arhiva)

Oduvijek se govori da su vozači BMW-a malo divlji i neobuzdani, a uz to i bezobrazni do bola - sijeku zavoje, idu u škare, parkiraju se bilo gdje... sve skupa, što je skuplji BMW, vozača bi trebalo izbjegavati.

Mislite da to nije tako? Bome, ako pitate Norvežane to je upravo tako i nikako drugačije, uz mali detalj - očito je glavna fora voziti Teslu jer je obično kupe likovi koji ne bi smjeli uopće voziti.

Imaju li vozači Tesle i BMW-a drugačiji stil vožnje od onih koji voze Toyotu i Volvo? Osiguravajuća kuća Storebrand provela je, putem Norstata, istraživanje o vozačkim navikama Norvežana te je, između ostalog, otkrila tko su najoprezniji i najagresivniji vozači u prometu. Istraživanje je zanimljivo jer u Norveškoj ima i puno električnih automobila.

Mnogi od nas mogu imati loša iskustva u prometu s vozačima nekih marki automobila. Ali koji automobili imaju najagresivnije vlasnike, a koji su najoprezniji?

BMW je očito na vrhu popisa i ispitanici misle da su vozači tih automobila najagresivniji. To je mišljenje čak 53 posto ispitanih.

Na toj ljestvici dominiraju marke koje su poznate po skupim automobilima. Nakon BMW-a tu su Audi (37 posto), Tesla (30 posto), Porsche (18 posto) i Mercedes (15 posto).

Vozači sljedećih marki su najoprezniji u prometu: Toyota (23 posto), Volvo (17 posto), Škoda (12 posto), Volkswagen (10 posto), Opel (8 posto).

27.11.2021. 18:01:00
http://metro-portal.hr/znate-li-koji-su-najludji-vozaci/135343/