Metro-portal.hr

objavljeno 21.11.2012. 21:22:00
HMM ...

Znanstvenici tvrde da Mjesec nema utjecaja na ljude

Znanstvenici nisu pronašli vezu između broja napada panike i ostalih zdravstvenih problema uzrokovanih psihološkim uzrocima i Mjesečevih mijena

Mjesec nema utjecaja? Mda ...
Mjesec nema utjecaja? Mda ... (Wikipedia)

Mjesecu se do sada pripisivalo svašta, od utjecaja na mjesečnicu kod žena do nesanice, panike, povećanja broja ubojstava, samoubojstava i sve moguće povezano s promjenama psihičkog stanja.

Kanadski znanstvenici sa Sveučilišta Laval tvrde nakon analiziranja ponašanja gotovo 800 pacijenata primljenih u bolnicu zbog boli u prsima bez zdravstvenog uzroka da su sva ta vjerovanja neutemeljena. 

Znanstvenici nisu pronašli vezu između broja napada panike i ostalih zdravstvenih problema uzrokovanih psihološkim uzrocima i Mjesečevih mijena, bez obzira na činjenicu da je čak 80 posto liječnika i 64 posto medicinskih sestara duboko uvjereno da veza stvarno postoji. 

Štoviše, usporedbom lunarnih kalendara i bolničkih povijesti bolesti, došli su do podatka da napadi panike nisu ništa češći tijekom punog Mjeseca u odnosu na ostale faze, ali priznaju da su ustanovili da su ljudi 32 posto manje tjeskobni tijekom prve Mjesečeve četvrti.

21.11.2012. 21:22:00
http://metro-portal.hr/znanstvenici-tvrde-da-mjesec-nema-utjecaja-na-ljude/75009/