Metro-portal.hr

objavljeno 15.06.2012. 18:36:00
OTVORITE OČI

Znakovi da je vaša veza u slijepoj ulici

Srce je često jače od onoga što nam govori mozak, a to posebice vrijedi u početku neke veze, kad zbog zaljubljenosti uopće nismo sposobni razmišljati

Fotografija vijesti

Dok smo u svojim ranim dvadesetima, većina nas ulazi u ljubavne veze ne zamarajući se previše ima li ona neku veliku i smislenu budućnost, budući da smatramo kako još uvijek imamo dovoljno vremena da isprobavamo sve što nam život nudi. Kako idemo stariji stvari se ipak mijenjaju, zbog čega si više ne možemo „priuštiti" da gubimo vrijeme u vezi s partnerom koja ne vodi ničemu.

Nažalost, naše je srce često jače od onoga što nam govori mozak, a to posebice vrijedi u početku neke veze, kad zbog zaljubljenosti uopće nismo sposobni razmišljati. Zbog svega ovoga nije uvijek jednostavno primjetiti znakove kako nešto s vezom ne „štima", a i kad primjetimo, uglavnom nađemo pregršt dobrih isprika i opravdanja za njih.

Ipak, postoje neki znakovi koji nepogrešivo govore da se nalazite u vezi koja vodi u slijepu ulicu, a mi vam donosimo neke od najočitijih.

1. Ne želi vas upoznati sa svojim roditeljima ili prijateljima

„To je muško društvo, bit će ti dosadno", „Ma moji prijatelji jednostavno imaju svoju internu spiku, osjećala bi se zakinuto", „Marko mora zubaru, a Petar ide u Afriku, u sljedećih 6 mjeseci jednostavno neće biti niti jedan zgodan trenutak da vas upoznam". Zvuči poznato? Neke isprike mogu doista biti utemeljene i opravdane, ali zapamtite jedno. Kad vas muškarac želi u svom životu, upoznat će vas i sa svim njemu bitnim ljudima. Ako to ne čini ili zbog nečega to neprestano odgađa, jednostavno na vašu vezu ne gleda jednako ozbiljno kao što je to slučaj s vama.

2. Nije mu ugodno pokazivati znakove pažnje u javnosti

Pretjerano pokazivanje i izmjenjivanje nježnosti u javnosti često zna biti pomalo neukusno i iritira ljude oko dvojca koji je zaključio da je uski prolaz na odjelu voća i povrća u supermarketu idealno mjesto za strastveno ljubljenje. S druge strane, potpuna odsutnost bilo kakvih znakova privrženosti ili zaljubljenosti puno je gora. Ne morate pohotno izmjenjivati tjelesne tekućine s nekime na javnom mjestu da mu pokažete kako vam je stalo, obično držanje za ruke sasvim je dovoljno, a pritom je nenametljivo i diskretno. Ukoliko vaš muškarac neprestano bježi od vas i sjedi na suprotnoj strani stola kad ste u nekom većem društvu, to je nažalost vrlo jasan znak da on jednostavno nije „ufuran" u vašu vezu koliko biste vi to htjeli i koliko zaslužujete.

3. Druženje s prijateljima mu je uvijek na prvom mjestu

Iako će vam se možda ovo činiti kao otkrivanje tople vode, začudili biste se koliko žena zapravo uopće ne primjećuju da im njihovi partneri rade upravo ovo. Sama činjenica da ste s nekim u vezi ne znači automatski i da morate 24 sata dnevno biti spojeni pupčanom vrpcom, štoviše, vrijeme koje imate svatko za sebe zdravo je i važno za uspješnu vezu. Ipak, ukoliko vaš partner stavlja druženje s prijateljima na vrh liste svojih prioriteta i pri tomu zanemaruje vas (a to se uvijek dogodi, makar su muškarci skloni tvrditi da pretjerujemo i da to nije istina), to može biti znak da nešto ozbiljno ne štima u vezi.

4. Uvijek izbjegava ozbiljne razgovore o zajedničkoj budućnosti

Da se razumijemo, forsiranje razgovora o stvarima poput braka i zajedničke djece na prvom spoju ili rano u vezi nipošto nije formula uspjeha koju biste trebali slijediti. Osim što je objektivno doista prerano za to, takve teme užasavaju i najtolerantnije frajere. S druge strane, ukoliko ste u vezi više od godinu dana, ovakve teme moraju biti nešto o čemu ste postigli barem načelan sporazum i dogovor. Ne morate dogovoriti imena svo troje djece i kvadraturu kuće koju ćete kupiti, ali bilo bi sasvim u redu da dogovorite želite li uopće brak u skorijoj budućnosti te zajedničku djecu. Ništa ne pali crvene lampice za uzbunu više od situacije u kojoj jedan partner, unatoč vezi koja traje već neko vrijeme, odbija razgovarati o budućnosti. Žao nam je, ali ako on niti nakon tri godine veze nije načistu što želi od tog odnosa. samo gubite vrijeme ostajući u takvoj vezi.

15.06.2012. 18:36:00
http://metro-portal.hr/znakovi-da-je-vasa-veza-u-slijepoj-ulici/71964/