Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2015. 17:19:00
INMUSIC 2015

Znaju se svi pobjednici švedskog i slovenskog natječaja koji će zasvirati na INmusicu

INmusic je dobio još zanimljivih dodataka atraktivnom lineupu - dva benda iz Slovenije i čak 12 izvođača iz Švedske koji su pobijedili na natječajima

Pojačanja stižu iz cijelog svijeta
Pojačanja stižu iz cijelog svijeta (INmusic)

U subotu, 6. lipnja u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach održala se finalna večer INmusicMENT natječaja u kojemu su odabrana 2 slovenska benda koja će se pridružiti ovogodišnjem programu INmusic festivala. Na INmusicu će nastupiti Čao Portorož i Jardier!

Čao Portorož je bend iz Ljubljane čiji nastupi publiku ne ostavljaju ravnodušnom te sami sebe opisuju kao punk rock nebulozu. Jedno od novijih imena na slovenskoj rock sceni je Jardier koji jednakom lakoćom osvaja i radijski prostor i klupsku publiku te će bez sumnje zainteresirati i posjetioce INmusic festivala.

INmusicMENT natječaj je nastao kao rezultat suradnje projekta MENT koji za cilj ima promociju aktualne slovenske scene, ljubljanskog Centra urbane kulture Kino Šiška, zagrebačkog INmusic festivala i riječkog Distune Promotiona.

U međuvremenu je završen i natječaj u suradnji INmusica i Studiefrämjandeta te su poznata imena svih 12 izvođača koji na INmusic festival stižu iz Švedske!

INmusic festival je ove godine započeo suradnju sa švedskom udrugom Studiefrämjandet te na taj način Švedska i Hrvatska pružaju zajedničku podršku razvoju glazbene kulture i obrazovanja, a u projektu sudjeluje i švedsko veleposlanstvo u Zagrebu. Zahvaljujući ovoj suradnji u ovom jedinstvenom putovanju Hrvatsku će posjetiti 10 švedskih bendova i 2 švedska DJ-a: Among Souls, Charlie Harlow, Dum i Huet, Neweva, In Hours, Telephonehookers, Comminor, Royal Prospect, Northlight, John Bull Gang, Decavill, te Antrox.

Among Souls je bend koji će publiku vrlo brzo zaraziti svojim melodičnim pop-rockom kojim opisju svakodnevni život. Sukladno s imenom benda, za sebe kažu da su "glazba s dušom". Charlie Harlow su orijentirani na emotivni indie rock i dream pop, a ekipa iz benda su školski prijatelji. Dum i Huet sviraju novu glazbu sa starim instrumentima i još starijim pojačalima. Njihove zarazne melodije u kombinaciji s uzbudljivim live nastupom neće nikoga razočarati. Neweva je švedski pop/rock bend koji je osnovan tek u travnju ove godine, a već imaju potvrđen nastup na jednom od najboljih europskih festivala! In Hours donosi alternativni rock fokusiran na melodiju i moćne rifove. Telephonehookers, obiteljski rock'n'roll trio, svira energični rock, punk i powerpop te garantira dobru zabavu. Comminor je punk rock band koji čvrsto vjeruje u ono što radi te ne pada pod tuđe utjecaje. Njihova glazba i nastupi obiluju zaraznom energijom na koju publika sjajno reagira. Royal Prospect dolaze s juga Švedske kojima je prioritet stvarati vlastitu glazbu s jedinstvenim zvukom. Uzor su im veliki svjetski stadionski rock izvođači. Rockeri Northlight imaju velike ambicije te publici žele prenijeti glazbu koja će ih dirnuti u srce. Nakon nebrojenih sati proba spremni su i Hrvatskoj pokazati što sve nude. John Bull Gang je noviji bend nastao jer su članovi zaključili da na radiju nikad ne svira dobra glazba te da trebaju nešto poduzeti u vezi toga - počeli su svirati u garaži, a sada već osvaju klubove i INmusic festival. Decaville je rastuća nada švedske DJ scene. Svojom glazbom se odmiče se od minimalističkog zvuka, okreće se prema jačem zvuku te će svojim nastupom zasigurno zagrijati atmosferu. Antrox, pravim imenom Anton Roxhage, već je odavno poznat na švedskoj underground sceni. Njegov karakterističan Jungle Terror zvuk može se opisati kao nemilosrdan, ali s nepogrešivom produkcijskom točnošću kojoj malo tko može parirati. Već je osvojio sjeverno-europsku scenu, a sprema se i osvojiti i ostatak svijeta, uključujući i Zagreb.

Ovime je upotpunjen ovogodišnji INmusicov line-up. Nema sumnje da svatko može naći nešto za sebe - od svjetski poznatih izvođača do novih imena čiju glazbu će tek otkriti i zavoljeti na INmusicu festivalu.

Ljeto počinje na INmusic festivalu, a ovogodišnje jubilarno izdanje će uveličati Placebo, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Rudimental (live), Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga, Mnogi Drugi, Ludovik Meterial i mnogi drugi!

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po cijeni od 349 kn za sva 3 dana mogu se kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. Jednodnevne ulaznice za 299 kn su dostupne isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com

08.06.2015. 17:19:00
http://metro-portal.hr/znaju-se-svi-pobjednici-svedskog-i-slovenskog-natjecaja-koji-ce-zasvirati-na-inmusicu/92213/