Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2010. 21:19:29
DISCIPLINSKI POSTUPAK

Zločin u Glini - zbog propusta suspendirani policajci

Pokrenut je disciplinski postupak protiv trojice policajaca iz Gline

Glina ubojstvo
Glina ubojstvo (Mate Piskor / CROPIX)

Načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave Marko Rašić danas popodne je, nakon nadzora Kabineta ministra unutarnjih poslova RH i Ravnateljstva policije, iz službe udaljio trojicu policijskih službenika glinske Policijske postaje koji su postupali u slučaju teškog ubojstva i pokušaja samoubojstva u Glini u srijedu, 25. kolovoza, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Protiv trojice policijskih službenika glinske Policijske postaje - šefa smjene i dvojice policijskih službenika iz redovite ophodnje pokrenut je disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

>>"Svi su znali da će se dogoditi zločin u Glini"

Nakon ubojstva Nikoline Štajdohar 25. kolovoza 2010. u Glini te nakon pokušaja samoubojstva počinitelja tog djela Josipa Štajdohara, MUP i Ravnateljstvo policije, priopćio je danas MUP, proveli su nadzor u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj - Policijskoj postaji u Glini te su u tom slučaju utvrdili propuste u postupanju policijskih službenika glinske Policijske postaje.

Nadzorom je utvrđeno kako policijski službenici nisu, u skladu sa zakonskim propisima i pravilima službe, pregledali Josipa Štajdohara s namjerom da kod njega pronađu oružje niti su ga doveli u službene prostorije, nego su prihvatili njegovu izjavu da će se sam javiti kad istekne vrijeme koje mu je dodijeljeno za kontakt s djecom i izjavu njegove supruge da kontakt teče bez problema.

Utvrđeno je kako šef smjene u Policijskoj postaji u Glini nije na pravilan i pravodoban način zatražio da se Josipa Štajdohara dovede u policijsku postaju te je dopustio da se on sam javi u službene prostorije policije.

MUP je utvrdio da je Josip Štajdohar ostvario kontakt s djecom i suprugom Nikolinom bez nadzora djelatnika Centra za socijalnu skrb, suprotno rješenju suda, te da to nije u ovlasti policije.(hina/metro-portal)

27.08.2010. 21:19:29
http://metro-portal.hr/zlocin-u-glini-zbog-propusta-suspendirani-policajci/46884/