Metro-portal.hr

objavljeno 28.07.2017. 12:01:00
74. MOSTRA

Zlatnog lava u Veneciji lovi 21 film

Na popisu se nalaze filmovi redatelja Georgea Clooneya, Guillerma del Tora, kao i triler Darrena Aronofskog

74. Mostra počinje 30. kolovoza
74. Mostra počinje 30. kolovoza (Wikipedia)

Organizatori 74. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, popularne Mostre, priopćili su da će se 21 filmsko ostvarenje natjecati za glavnu nagradu, Zlatnog lava.

Na popisu se nalaze filmovi redatelja Georgea Clooneya, Guillerma del Tora, kao i triler Darrena Aronofskog, javila je agencija AP.

Clooney će kao redatelj predstaviti ostvarenje "Suburbicon" s Mattom Daimonom i Julianne Moore u glavnim ulogama. Del Toro će se natjecati za Zlatnog lava filmom "The Shape of Water", a Aronofsky s ostvarenjem "Mother" u kojem je glavna uloga povjerena njegovoj djevojci Jennifer Lawrence. 

Ovogodišnju Mostru, koja počinje 30. kolovoza, otvorit će film "Downsizing" američkog reditelja Alexandera Paynea koji će biti prikazan van konkurencije. Festival će 9. rujna zatvoriti film "Outrage Coda" japanskog reditelja Takeshija Kitanoa.

Zlatni lav za životno djelo ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji bit će dodijeljen američkoj glumici Jane Fondi i glumcu Robertu Redfordu.

Počasne nagrade će biti uručene glumcima 1. rujna, dok će na festivalu van konkurencije za Zlatnog lava biti prikazan film "Our souls at Night" redatelja Ritesha Batrea, s Jane Fondom i Redfordom u glavnim ulogama.

Žirijem će ove godine predsjedati američka glumica Annette Bening 

Mostra je pored filmskog festivala u Cannesu i Berlinu, jedan od glavnih filmskih festi0vala u Europi.

28.07.2017. 12:01:00
http://metro-portal.hr/zlatnog-lava-u-veneciji-lovi-21-film/106388/