Metro-portal.hr

objavljeno 10.03.2008. 00:49:00
ATLETIKA

Zlatna u dvorani

Na dvoranskom SP-u u Valenciji Blanka Vlašić pobijedila sa 203 cm

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)

Ono što se zapravo već odavno znalo, u Valenciji je dobilo definitivnu potvrdu - Blanka Vlašić danas nema pravu konkurenciju u skoku u vis. Bilo vani, bilo u dvorani. Nakon zlatne medalje prošlog ljeta na otvorenom u Osaki, Blanka će svoju riznicu obogatiti zlatom sa Svjetskog prvenstva u dvorani.

“Počela sam razmišljati, što ako baš sada ne uspijem i prekinem niz pobjeda. Što ću onda pomisliti? To bi značilo da sam se u..... jer sam bila zdrava.”
Blanka Vlašić
hrvatska skakačica
Splićanki je za novo zlato bio dovoljan skok od 203 centimetra. Prve rivalke Jelena Sljesarjenko i Vita Palamar nisu bile ni blizu preleta letvice na istoj visini i Blanka je ranije nego što je očekivala mogla početi slaviti novi veliki uspjeh. Najbolja visašica svijeta pokušala je napasti i dvoranski svjetski rekord (210 cm), no ovaj put nije išlo. Tri solidna pokušaja, ali za nešto više od toga nije bilo ni snage ni uvjeta (konkurencije).

Rezultati1. Blanka Vlašić (Hrvatska) 203, 2. Jelena Sljesarjenko (Rusija) 201, 3. Vita Palamar (Ukrajina) 201, 4. Ruth Beitia (Španjolska) 199, 5. Marina Aitova (Kazahstan) 195, 6. Amy Acuff (SAD) 195, 7. Jekaterina Savčenko (Rusija) 193, 8. Iva Strakova (Češka) 193 

Prave drame u finalu zapravo nije ni bilo. Jedini mali krizni trenutak Blanka je imala kada je srušila letvicu na 203. Međutim, vrlo brzo je postalo jasno da njezine suparnice nemaju izgleda to preskočiti i da nema razloga za strahovanje. Tako se niz nedodirljivosti najbolje svjetske visašice produžio do 22. pobjede, a Blanka Vlašić je trenutačno svjetska prvakinja i na otvorenom i u dvorani.

Sve u svemu, ovo je sjajna uvertira za ono što ubrzo slijedi - napad na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu... 

“Sve je bilo pod kontrolom. Od početka sam imala tehniku i znala sam da mogu skočiti više od suparnica. Da je jedna skočila 203, ja bih preskočila i 205.”
Blanka Vlašić
hrvatska skakačica

Piše: Piše: V. Marinović
10.03.2008. 00:49:00
http://metro-portal.hr/zlatna-u-dvorani/4128/