Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2012. 08:39:00
POZDRAV ZEMLJANIMA

Život na planetu Facebook

Pogledajte kako u brojkama izgleda život na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu

Fotografija vijesti

Tjedan iza nas bio je jedan od najuzbudljivijih u životu mladog poduzetnika Marka Zuckerberga. Njegova je kompanija konačno izlistana na burzi, čime je sebe i hrpetinu svojih kolega financijski osigurao do kraja života, a stigao se i konačno oženiti svojom dugogodišnjom djevojkom.

Ipak, za Marka i Facebook više ništa neće biti isto. Sve do sada zarađivanje novaca od Facebooka bio je tek svojevrsni „nusprodukt" zalaganja da napravi najbolju društvenu mrežu na svijetu kojom će povezati sve ljude na planetu.

Iako se cifre koje je stranica pritom zarađivala broje u milijardama, taj će novac ubuduće morati biti višestruko veći kako bi zadovoljio zahtjeve dioničara koji su svoje novce odlučili uložiti u ovaj projekt.

I dok ćemo analizu financijskog dijela ostaviti stručnjacima, Facebooku nitko ne može osporiti da niti jedan projekt u ljudskoj povijesti nije na jednom mjestu i na takav jedinstven način uspio okupiti toliki broj ljudi. Pogledajte o koliko se golemom i važnom pothvatu zapravo radi.

Planet Facebook

902 milijuna ljudi - svaki osmi stanovnik Zemlje.

58 posto korisnika su žene, 42 posto muškarci.

Žene prosječno stavljaju 21 novi status mjesečno, a muškarci 6 statusa.

Brendovi s najviše „lajkova" na Facebooku su YouTube (57 milijuna), Coca-Cola (42 mil.), Starbucks (30), Red Bull (28) te Oreo (26 milijuna).

Prosječni korisnik Facebooka...

...ima 38 godina

...ima 229 Facebook prijatelja (20 posto njih su iz srednje škole, 12 posto iz šire obitelji, 10 posto kolege s posla te 9 posto kolege s fakulteta)

...dodaje 7 novih prijatelja mjesečno

...prihvaća 80 posto zahtjeva za prijateljstvom

...nikada nije uživo upoznao 7% svojih Facebook prijatelja

...i provodi na njemu 6 sati i 33 minute tjedno

21.05.2012. 08:39:00
http://metro-portal.hr/zivot-na-planetu-facebook/71196/