Metro-portal.hr

objavljeno 07.01.2010. 08:04:00
STANJE NA CESTAMA

Zimska služba na mukama, oprezno na cestama

Snijeg usporava promet, nikud bez zimske opreme, ponegdje vlada kaos

(Milivoj Keber / CROPIX )
Snijeg, ponegdje vrlo gust, pada i usporava promet u Lici, Gorskom kotaru te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, posebice na dionici autoceste A 1 između Otočca i tunela Mala Kapela. Moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

U Istri kolnici su mokri i skliski od kiše, dok su u Slavoniji uglavnom samo vlažni. Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju, duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na širem području Gračaca i Obrovca. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog poledice i ugaženog snijega za sav je promet zatvorena državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin dok državnom cestom D 23 Žuta Lokva-Senj prometuju sva vozila uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorena je državna cesta D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, te županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić i ŽC 3253 Košutarica-Mlaka.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak. U prekidu su katamaranske linije iz Splita prema Hvaru i Visu.

07.01.2010. 08:04:00
http://metro-portal.hr/zimska-sluzba-na-mukama-oprezno-na-cestama/30149/