Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2017. 12:13:00
NAJAVE

ZgKUL - što je ovoga tjedna na Bundeku

Puno je razloga da početak novoga tjedna provedete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek. Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je - slobodan!

Jazz na Bundeku
Jazz na Bundeku (Arhiva)

Bogata je i raznolika ponuda Zagrebačkoga kulturnog ljeta - ZgKUL, a doista kul je ovih večeri biti u Novome Zagrebu i osvježiti se odličnim koncertima Ljetne pozornice Bundek!

Tu nas već danas - ovoga ponedjeljka 10.7. očekuje poznati međimurski etno pjevač Mirko Švenda Žiga u pratnji njegovih Bandista. Bit će to presjek poznatih popijevki međimurskoga kraja uz pokoju pjesmu slavonskoga, pa i makedonskog folklora u Žiginim aranžmanima, a poseban začin programu izbor je iz pjesmarice u čast legendarnome šansonijeru, "zlatnome trešnjevačkom dečku" Zvonku Špišiću.

U utorak 11.7., pak, u sklopu Ljetne pozornice Bundek starta dvodnevni mini-ciklus "Jazz na Bundeku" koji otvara "jedan od naših najuzbudljivijih sastava" (Večernji list), prava glazbena atrakcija - sastav Chui u pratnji Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Andreasa Marinella.

Band neobičnog naziva u sastavu Toni Starešinić, klavijature, Vojkan Jocić, saksofon i Janko Novoselić, bubnjevi, već pet godina uspješno spaja klupsku plesnu glazbu s jazzom, elektronikom i rock'n'rollom, a zajedno s Jazz orkestrom HRT-a u ožujku ove godine održao je dva u potpunosti rasprodana koncerta u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Koncert na Bundeku donosi program s nastupa u Gorgoni, a sjajni glazbenici sastava Chui i Jazz orkestra HRT-a pozivaju sve da u utorak 11.7. otkriju zašto je kritika ove njihove zajedničke nastupe proglasila "jazz koncertima godine" (Cantus).

A nakon Chui i Jazzera HRT-a, u srijedu 12.7. u goste nam ponovno stižu najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već petu godinu ti mladi glazbenici između osamnaest i dvadeset i šest godina okupljaju se i kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji.

Na Ljetnoj pozornici Bundek pred godinu dana održali su zapaženi nastup pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille, a ove godine najavljuju program atraktivnoga naslova Hot Zagreb Latin Night u kojemu im se pridružuju i međunarodno priznati solisti: Karlheinz Miklin, saksofon, Hector Martignon, klavir, Andy McKee, bas i John Riley, bubnjevi.

Puno je razloga da početak novoga tjedna provedete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek. Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je - slobodan!

 

Osvježite ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!

10.07.2017. 12:13:00
http://metro-portal.hr/zgkul-sto-je-ovoga-tjedna-na-bundeku/106039/