Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2011. 11:47:00
KARTE NA PREGLED

ZET od utorka zaprima zahtjeve za izdavanje novih pokaza

Zbog potencijalnih gužvi na prodajnim mjestima, ZET preporuča učenicima i studentima da ne čekaju kraj mjeseca za predaju zahtjeva

Fotografija vijesti

Od utorka, 30. kolovoza, zagrebački će ZET zaprimati zahtjeva za izdavanje novih pretplatnih karata te zatjeve za produženje statusa učenika i studenata za školsku i akademsku 2011/2012. godinu, prenosi Hina.

ZET je u današnjem priopćenju izvijestio da prema Odluci o socijalnoj skrbi od 1. srpnja 2011., pravo na besplatan prijevoz na području grada Zagreba ostvaruju učenici i studenti s prebivalištem u Gradu Zagrebu čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu obiteljskog domaćinstva jednaki ili manji od 2000 kuna.

Temeljem iskustva iz prethodnih godina, kada su se oko 1. listopada prilikom isteka valjanosti karata za prethodnu godinu stvarale gužve na prodajnim mjestima, ZET preporuča učenicima i studentima da ne čekaju kraj mjeseca za predaju zahtjeva.

Učenici koji ne ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, prema toj Odluci, obavezni su kupiti mjesečni ili godišnji kupon ZET-a ili ZET/HŽ-a.

Pravo na đačke ili studentske karte nemaju srednjoškolci nakon navršene 21. godine života, redoviti studenti koji su izgubili studentska prava, studenti poslijediplomskih studija, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola, tečajeva te osobe u radnom odnosu.

Učenici i studenti s područja Zagrebačke županije, koji ostvaruju pravo na subvencionirani prijevoz, dužni su ovjeriti zahtjeve za izdavanje pretplatne karte u gradu ili općini prema mjestu prebivališta ili prilikom predaje zahtjeva priložiti potvrdu o pravu na subvencionirani prijevoz.

25.08.2011. 11:47:00
http://metro-portal.hr/zet-od-utorka-zaprima-zahtjeve-za-izdavanje-novih-pokaza/62562/