Metro-portal.hr

objavljeno 27.07.2010. 10:52:14
MOČVARA - LIVE

Žestoki live spektakl u Močvari

Močvara nam dovodi u Zagreb četiri vrhunska benda: Converge, Kylesu i Gazu iz SAD-a, te Kvelertak iz Norveške

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Močvara/Converge/Myspace)

Nemojte otići na godišnji prije 11. kolovoza, jer Močvara dovodi 4 vrhunska žestoka benda!

converge__f60.jpg
Converge

Converge su prije gotovo 12 godina prvi i jedini puta (prije ovog) nastupili u Zagrebu. Bilo je to još u prostoru stare Močvare u Runjaninovoj ulici u vrijeme kada je metalcore bio prilično nova stvar koja je zbunjivala i ljubitelje tvrdokornog punka, a bome i ekstremne metalce.

Ali, genijalni koncerti zauvijek ostaju urezani u pamćenje...Teško je reći čime se danas bave pripadnici ondašnje malobrojne publike, ali zato s lakoćom možemo konstatirati da su se Converge u međuvremenu uzverali na sam vrh američke nezavisne rock scene i čitavo ovo vrijeme sudjelovali u (re)definiranju iste. Postali su trendseteri!

I to ne samo među uskim krugom štovatelja agresivne muzike, već i kod indie rock studenata - poput onih likova koje srećemo na koncertima u ITD-u i KSET-u, sigurno znate na koje mislimo. Gotovo da i nema glazbenog magazina koji njihov prošlogodišnji "Axe To Fail" (Epitaph) nije uvrstio na sam vrh svojih godišnjih lista najboljih albuma - od Allmusica preko Decibela do Popmattersa. Na Pitchforku su ih prozvali Black Flagom nove generacije...Da ne duljimo, bend razvaljuje te zakucava i to mu priznaju i struka i publika.

kylesa.jpg
Kylesa

Kylesa također suvereno plovi nemirnim vodama mračnog američkog rocka. U deset godina postojanja i 4 izdana albuma dosegli su zavidan status i sljedbeništvo. Definitivno spadaju u red bendova čiji albumi se hvale na sve strane, a nastupi ne propuštaju.

Jedan dio svoje popularnosti duguju Mastodonu koji su ih prije nekoliko godina u vrijeme dosezanja vrha karijere poveli na turneju. U glazbi koju stvaraju prevladavaju tzv. sludgy rifovi odsvirani na nisko štimanim gitarama tvoreći eksperimentalnu psihodelično-agresivnu mješavinu.

Da stvar bude zanimljivija pobrinuli su se dodavanjem još jednog bubnjara u klasičnu rock postavu. Novinar Spin magazina pokušao ih je opisati kao hibrid Black Sabbatha, Black Flaga i ranih Pink Floyda. Prije nego što krenu na ovu ljetnu europsku turneju završit će svoj peti studijski album.

gaza.jpg
Gaza

Gaza dolazi iz Salt Lake Citya u Americi i u posljednje vrijeme okupiraju pažnju dijela javnosti koja prati ekstremne glazbene izričaje kao što su hardcore, metal i grind. Svojim prošlogodišnjim albumom "He Is Never Coming Back" (Black Market Activities) uzdrmali su specijalizirane medije, a prema nekima od njih zvuk kojeg njeguju prilično je teško opisati zbog dosad rijetko viđene i zastrašujuće žestine kojom nadmašuju čak i bendove kao što su Pig Destroyer, Crowbar, Coalesce i sliène.

Kvelertak je mladi i obećavajući bend iz Norveške. Cosmo Lee, recenzent Pitchforka, prilikom preslušavanja njihovog istoimenog debi albuma (Indie Recordings), koji samo što nije izašao, pokušao ih je opisati kao suludu mješavinu Refuseda i Carpathian Foresta. Oni sami pak kažu 'Necro'n'roll - et koldtbord av riff' - pa nek im i bude!

Upad u pretprodaji: 100kn, na dan koncerta na blagajni kluba: 120kn

Uskoro dijelimo ulaznice za ovaj žestoki koncertni maraton!

Vrata Močvare otvaraju se u 20h, koncert počinje pola sata nakon otvaranja.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim mjestima:

ZAGREB:
Klub Močvara Trnjanski nasip bb,
Dirty Old Shop Tratinska 22,
Punkt13 Ilica 14,
Dancing Bear Gundulićeva 7,
Dallas Masarykova 6,
Eventim.hr, Jurišićeva 2a

SPLIT:
Smart Shop, Mihovilova širina 13;

ZADAR:
Smart Shop, Stomoica 2;

RIJEKA:
Dallas Music Shop, Splitska 2a;
Rijeka-Paris-Texas, Matije Gubca 3a;

ŠIBENIK:
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4

27.07.2010. 10:52:14
http://metro-portal.hr/zestoki-live-spektakl-u-mocvari/45210/