Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2008. 02:53:41

Ženstveno i tamno u 2008.

Osim blistavog Romera Bryana i ostali dizajneri bili na visini zadataka

Kyriakides
Kyriakides

Ljubitelji modnih trendova sinoć su nahrupili u Balon Boćarskog doma kako bi pogledali što su im za sezonu jesen-zima 2008./09. pripremili domaći i strani dizajneri na trećoj večeri Wella Fashion Weeka. Prazno mjesto za sjedenje bilo je gotovo nemoguće naći, što i ne treba čuditi s obzirom na to da su na programu bile ‘poprilično jake’ revije.

Domaće snage u sastavu Artiđana, Lucija Myšičkova te Andrea Vidas i Dajana Vuksan izazvale su pravo oduševljenje publike. Ana Ćavar, Dubravka Skvrce, i Vesna Trumbić okupljene pod nazivom Artiđana opravdale su velika očekivanja, predstavivši izrazito nosivu kolekciju koja je idealna i za dnevne i za svečane prilike. 

Sjajan duo Andrea Vidas i Dajana Vuksan bile su pravo osvježenje večeri, a istaknule su se koloritnim kreacijama. Iako je nastupila posljednja, mlada Lucija Myšičkova nije kvalitetom nimalo zaostajala za drugima. Uzvike odobravanja i glasan pljesak zaslužila je kolekcijom koja je uspješno spojila ‘dark’ stil sa ženstvenošću. Vjerojatno najiščekivanija revija, ona londonskog dizajnera Romera Bryana bila je vrhunac večeri.

Otkačeni Bryan seksepilnim je haljinama pokazao zašto su njegov talent prepoznale zvijezde poput Victorie Beckham, Beyonce, Cameron Diaz i Christine Millani. Od stranih gostiju još je nastupio Talijan Mariano La Barbiera čija kolekcija ujedinjuje najbolje od klasike i modernog, Grkinja Victoria Kyriakides koja je demonstrirala kako koristiti luksuzne materijale u komercijalne svrhe i Ling and Dawei iz Francuske koji su se orijentirali na detaljan prikaz ljepote ženskog tijela.

Još jedan Britanac, Louis de Gama inspirirao se romantikom, a Andrew Majtenyi iz Kanade prikazao je kako izgleda priča o modi koja je nadahnuta kazalištem. 

Fotografije cjelokupnog današnjeg izlaganja Wella Fashion Weeka Zagreb pogledajte u našoj galeriji.

Piše: Piše: Iva Novak
09.05.2008. 02:53:41
http://metro-portal.hr/zenstveno-i-tamno-u-2008/6948/