Metro-portal.hr

objavljeno 22.09.2017. 21:31:00
ČINJENICE

Ženski orgazam koji nikako da se dogodi

Između 10% i 40% žena ima problema s doživljavanjem seksuanog vrhunca, a neke žene nikad ga nisu doživjele.

Kako do toliko željenog orgazma?
Kako do toliko željenog orgazma? (Pexels)

Ženski orgazmi u najmanju su ruku komplicirani. Između 10% i 40% žena ima problema s doživljavanjem seksuanog vrhunca, a neke žene nikad ga nisu doživjele. Kako bi došlo do orgazma, žensko tijelo i mozak moraju biti jednako uzbuđeni, što je ponekad teško uskladiti, pogotovo u slučajevima poput sljedećih.

1. Uvjerenja o seksu. Sve potječe od odgoja. Nažalost, neke žene odgajane su u sredinama u kojima je seks opisivan kao nešto loše, prljavo ili grješno pa se i same automatski počnu osjećati tako ako se upuste u seksualne odnose.

2. Neiskustvo. Nitko se ne rodi sa znanjem o svemu i normalno je da o seksu imamo pitanja čak i nakon osnovnih lekcija iz biologije. Ako se osjećate kao da o seksu ne znate nedovoljno, postavite pitanja liječniku ili prijateljici, pročitajte knjigu o toj temi i uzmite si vremena da upoznate svoje tijelo - masturbirajte. Najlakši način da saznate što vam odgovara je da to isprobate u vlastitoj intimni.

3. Zdravstveno stanje. Ako se liječite antidepresivima ili ste preboljeli karcinom, ne čudi što imate problema s dosezanjem vrhunca. Najbolje je razgovarati s liječnikom koji vam može dati najbolji savjet. 

4. Poznavanje svojeg tijela. Mnoge žene mogu doživjeti orgazam samo klitoralnom stimulacijom. U klitorisu je sadržano oko 7 000 živčanih završetaka, no nisu sva ženska tijela ista. Neke žene imaju mali klitoris koji je teško stimulirati, dok je kod drugih on smješten visoko iznad vagine pa ne doživljava stimulaciju tijekom penetracije. Upoznajte svoje tijelo kako biste znali koji će vas način stimulacije najviše uzbuditi.

5. Nedostatak komunikacije. Neke žene boje se glasno izraziti svoje potrebe zbog straha da ne povrijede muški ego pa će radije odglumiti orgazam nego povrijediti partnera. No ako ste uvjereni u to da će vas partner osuđivati zbog vašeg problema, onda to možda nije osoba s kojom biste trebali biti intimni. Seks bi trebao biti aktivnost ugodna za obje strane, a jedan partner ne bi se trebao "žrtvovati" kako bi drugome bilo ugodno. 

Piše: Andrea Holi
22.09.2017. 21:31:00
http://metro-portal.hr/zenski-orgazam-koji-nikako-da-se-dogodi/107458/