Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2017. 21:32:00
EH, DA ...

Ženski orgazam i najveća muška pogreška

Heteroseksualnim ženama teško je postići klimaks samo penetracijskim seksom i zato je tijekom seksualnog odnosa važno uključiti ručnu stimulaciju i oralni seks, kažu stručnjaci

E, dečki, dečki...
E, dečki, dečki... (Arhiva)

Orgazam je po uvriježenom shvaćanju vrhunac svakog seksualnog odnosa, a muškarci se osjećaju ponosno kad uspiju partnericu dovesti do kraja, no zanimljiva istraživanja pokazala su da su u tome zapravo prilično neuspješni.

Naime, brojke su neumoljive - heteroseksualne žene rjeđe doživljavaju orgazme od muškaraca ili lezbijki i biseksualnih žena.

Ovo neugodno otkriće za muški rod rezultat je opsežnog istraživanja o jazu između dvaju spolova i različitih seksualnih orijentacija kada je posrijedi doživljavanje orgazma. U anketi je sudjelovalo 52.600 osoba u Americi, a proveli su ga znanstvenici s dvaju fakulteta u Kaliforniji i jednog u Indiani.

Po rezultatima objavljenim u časopisu Archives of Sexual Behaviour, najmanje orgazama doživljavaju heteroseksualne žene (65 posto), slijede biseksualke (66 posto), dok lezbijkama (88 posto), biseksualcima (88 posto), homoseksualcima (89 posto) i osobito heteroseksualcima (95 posto) na tom polju ide odlično.

"Rezultati, međutim, upućuju na to da se razlika među osobama različitih seksualnih orijentacija u doživljavanju orgazma može smanjiti. Činjenica da lezbijke češće postižu vrhunac upućuje na to da i heteroseksualne žene mogu iskusiti veću stopu sladostrašća", napisali su znanstvenici.

Heteroseksualnim ženama teško je postići klimaks samo penetracijskim seksom i zato je tijekom seksualnog odnosa "važno uključiti ručnu stimulaciju i oralni seks", navodi se u zaključcima.

Češćim orgazmima pomoći će i razgovor o tome što partnerica želi, izazovan telefonski poziv, stimulativni sms-ovi prije susreta, seksi donje rublje, novi seksualni položaji, analna stimulacija, priče o seksualnim fantazijama te erotski razgovori i ljubavne izjave tijekom seksa, navodi se u studiji.

Autori navode kako postoje društveni i evolucijski razlozi zbog kojih muškarci i žene imaju različite stope orgazma.

Primjerice, žene koje izražavaju seksualne želje obično prati stigma, a i brojni muškarci vjeruju da je penetracija većini žena dovoljna za postizanje klimaksa. Znanstvenici iznose pretpostavku po kojoj je i na takva stajališta vjerojatno utjecala evolucija jer muški i ženski orgazam ima različitu svrhu.

Sve u svemu, fancy riječi na stranu - dečki, educirajte se malo više!

27.02.2017. 21:32:00
http://metro-portal.hr/zenski-orgazam-i-najveca-muska-pogreska/103378/