Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2011. 12:30:00
EKONOMIČNOST

Žene za godišnji odmor pakiraju 26 komada odjeće viška

Prosječna žena za sedmodnevni godišnji odmor pakira čak 60 komada odjeće, a iskoristi tek 34

Fotografija vijesti

Rezultati nedavne studije neće iznenaditi niti jednog muškarca koji odlazak na godišnji odmor i putovanje poistovjećuje sa tegljenjem ogromnog kofera prepunog „neophodne" odjeće i obuće svoje životne izabranice.

Istraživanje na 2000 žena koje je provela kompanija koja se bavi prodajom putnih osiguranja pokazala je da prosječna žena na putovanje nosi gotovo dvostruko više komada odjeće nego što ih treba.

Prosječna žena iskoristi 34 komada odjeće na sedmodnevnom odmoru, ali isto tako prosječno nosi sa sobom čak 60 komada, što znači da skoro polovica kofera ostaje netaknutom.

77 posto žena priznalo je kako namjerno pakiraju višak odjeće kako im se ne bi dogodilo da na putovanju dođu u situaciju da nisu sigurne što obući. Nimalo začuđujuće, čak 65% ima problema sa zatvaranjem kofera nakon što u njega stave „minimum" koji misle da im treba. Isto tako, više od polovice žena redovito premašuje svojim koferima maksimalnu dopuštenu zrakoplovnu težinu pri vaganju na aerodromu te moraju dodatno platiti.

Pored svega ovoga, gotovo 42% njih istovremeno planira za vrijeme putovanja kupiti i neki novi komad odjeće.

Prosječna žena pakira 19 grudnjaka za svoj odmor ali nosi tek 10, a od 16 zapakiranih komada donjeg rublja iskoristi tek 8.

Direktor kompanije koja je provela istraživanje, Jeremy Cryer, rekao je kako su žene notorne po tome da donose loše odluke kad je pakiranje stvari u pitanju, pogotovo kada to moraju ekonomično isplanirati za tjedan dana unaprijed.

„Nažalost, kada sa sobom nosite gotovo duplo previše stvari, ne samo da će vam brojni troškovi puta biti viši, već potencijalno možete i puno više toga izgubiti ukoliko vam se prtljaga negdje zametne ili bude ukradena" zaključuje Jeremy.

09.07.2011. 12:30:00
http://metro-portal.hr/zene-za-godisnji-odmor-pakiraju-26-komada-odjece-viska/61107/