Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2013. 08:38:00
ZzZzZzZ...

Žene trebaju više sna od muškaraca

Žene su daleko mrzovoljnije od muškaraca kada spavaju jednako dugo, pa pokušajte omogućiti boljoj polovici više sna

Pustite dragu da se dobro naspava
Pustite dragu da se dobro naspava (Arhiva)

Sljedeći put kad se vaša bolja polovica probudi loše volje, budite sigurni da je najvjerojatniji razlog činjenica da nije dovoljno spavala, makar vam se činilo da je spavala jednako dugo kao i vi, kažu znanstvenici sa Sveučilišta Duke.

Jednostavno rečeno, razlika u hormonima između muškaraca i žena diktira potrebu za više sna kod nježnijeg spola, tako da se u slučaju nedovoljne količine sna ponašaju neprijateljskije nakon buđenja. 

Štoviše, to je nužno potrebno kako bi očuvale hormonsku ravnotežu, jer u suprotnom pate i tjelesno i duševno, što se onda jasno vidi na ponašanju. 

Loš san je kod žena povezan s visokom razinom stresa i osjećajima ljutnje, depresije i neprijateljstva, a usput ima i ozbiljne posljedice po zdravlje žena, puno neugodnije nego kod muškaraca s istim problemom.

Primjerice, vjerojatnost da će oboljeti od depresije, srčanih bolesti ili zaraditi psihološke probleme zbog lošeg sna puno je veća kod žena nego kod muškaraca.

Stoga, ako vam draga ujutro otkine glavu, znajte da to nije zato što je loša osoba, nego je jednostavno premalo spavala, pa se potrudite omogućiti nježnijoj polovici više sna zbog mira u kući.

13.04.2013. 08:38:00
http://metro-portal.hr/zene-trebaju-vise-sna-od-muskaraca/77535/