Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2017. 20:01:00
A zašto?

Žene su sretnije kad nisu u vezi nego muškarci koji su samci

Veze od žena zahtijevaju veći trud nego od muškaraca, pa ne čudi podatak da su žene puno sretnije same od pripadnika jačeg spola

Žene bez partnera okružuju se ljudima s kojima žele graditi prisniju vezu
Žene bez partnera okružuju se ljudima s kojima žele graditi prisniju vezu (Pixabay)

Zahvaljujući analizi koju provodi Mintel, globalna agencija za prikupljanje podataka, doznali smo da je 61% ispitanih žena, koje u trenutku ispitivanja nisu bile u vezi, zadovoljno svojim samačkim životom, dok je istu stvar potvrdilo samo 49% samih muškaraca. 

I ne samo to, 75% ispitanih žena u prošlih godinu dana nije aktivno ni tražilo partnera, dok isto tvrdi svega 65% muškaraca.

Razlog tome je što ljubavna veza od žena zahtijeva puno više truda i fizičkog rada nego od muškaraca.

"Dokazano je da žene troše više vremena na kućanske poslove od muškaraca, a mislim i da se emocionalno puno više zalažu", govori Emily Grundy, sa Sveučilišta u Essexu.

Žene troše više vremena i novaca kako bi dobro izgledale, brinu za kućanstvo i ulažu veći trud u rješavanje problema i razmirica, pa zato nije ni čudno što heretoseksualne veze od njih traže puno više nego od muškaraca.

Dr.Grundy objašnjava da su usto žene jednostavno sretnije kad su same jer se na taj način okružuju samo s ljudima s kojima žele izgraditi prisinije odnose. Muškarci se, s druge strane, čak i kad su u vezi, oslanjaju na žene kad je u pitanju izgradnja društvenih odnosa.

Postoji mnogo dokaza koji potvrđuju da se žene bave većim spektrom aktivnosti kad su same, a njihov se broj smanjuje nakon što uđu u vezu, dok je s muškarcima obrnuto. Oni se bave s puno više aktivnosti tek nakon što pronađu partnericu.

Piše: Andrea Holi
14.11.2017. 20:01:00
http://metro-portal.hr/zene-su-sretnije-kad-nisu-u-vezi-nego-muskarci-koji-su-samci/108523/