Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2018. 21:35:00
OPA!

Kad je ženama seks za jednu noć OK

Doživljeno zadovoljstvo, muškarčeva vještina u krevetu i žensko preuzimanje inicijative ono su što bi ženu moglo spriječiti da se pokaje nakon jednonoćne avanture.

Kad je to OK? Ima slučajeva...
Kad je to OK? Ima slučajeva... (Pixabay)

Seks za jednu noć obično, kažu ljudi, ženama izaziva grizodušje... no, to nije tako u samo jednom slučaju - ako su ga one inicirale! I naravno...ako je seks bio dobar.

Norveški znanstvenici proveli su istraživanje tijekom kojeg su ispitali norveške i američke studente o njihovom mišljenju o seksu za jednu noć. Sudjelovalo je 547 norveških i 216 američkih heteroseksualnih studenata mlađih od 30 godina.

Cilj istraživanja bio je saznati zašto žene češće zažale nakon upuštanja u seksualne avanture za jednu noć.

Osjećaj zabrinutosti, odbojnosti i pritiska često pojačavaju grižnju savjesti i kajanje, dokazano je ovom studijom. Doživljeno zadovoljstvo, muškarčeva vještina u krevetu i žensko preuzimanje inicijative ono su što bi ženu moglo spriječiti da se pokaje nakon jednonoćne avanture.

Neke od studija pokazale su da se muškarci rjeđe kaju nakon što s nekim provedu samo jednu noć, a kasnije tu osobu više nikada ne vide ili ne čuju, bez obzira na to tko na napravio prvi korak i pristupio kome. Sa ženama je drugačije. One će se bolje osjećati ako su same povukle prvi potez.

Profesor David M. Buss sa Sveučilišta u Teksasu, objašnjava da žene koje iniciraju seks često imaju dvije kvalitete. Prvo, takve se žene najvjerojatnije osjećaju potpuno samouvjereno u svojoj seksualnosti i zadovoljne su svojim izgledom. Drugo, znaju da imaju izbora u tome s kime mogu spavati pa osjećaju manji pritisak kada odluče odabrati tu jednu osobu.

Za ženu, kvaliteta seksa govori puno o tome kakav potencijal muškarac ima da postane dobar partner. Osim toga, žene su češće emocionalno povezane sa seksualnim činom zbog neizbježne opasnosti (bez obzira na zaštitu) od trudnoće.

Zato ne čudi što većinom neobaveznom seksu pristupaju opreznije.

Piše: Andrea Holi
13.03.2018. 21:35:00
http://metro-portal.hr/zene-se-nece-kajati-nakon-seksa-za-jednu-noc-ako-su-one-te-koje-su-ga-inicirale/110836/