Metro-portal.hr

objavljeno 17.09.2013. 22:48:00
OBLINE

Žene s oblinama su inteligentnije i rađaju pametniju djecu

Dakle, mladići, ako vam je stalo do vašeg potomstva, odaberite ženu koja ima strateški raspoređene obline

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Unatoč svom medijskom pritisku na vitku liniju, muškarci koji traže partnericu koja osim izgleda ima i puno u glavi morali bi se okrenuti ženama s oblinama, jer je istraživanje Sveučilišta Kalifornija pokazalo da takve žene imaju prosječno viši koeficjent inteligencije.

Uz to, žene s oblinama rađaju i inteligentniju djecu, pokazalo je isto istraživanje, uz objašnjenje da je idealan odabir žena sa širim kukovima i užim strukom.

O čemu se zapravo radi? Postoji jednostavno objašnjenje - žene s oblinama u svojim tijelima skladište više omega-3 masnih kiselina koje su ključne za pravilan razvoj mozga djeteta tijekom trudnoće.

Ipak, postoji i granica, jer se kod pretilih žena događa proces koji upravo šteti razvoju jer se skladišti više omega-6 kiselina koje su štetne za razvoj djeteta.

Manekenski tipovi žena imaju manjak i jednih i drugih kiselina. Zanimljiv je i podatak da višak u gornjem tijelu tijela ima negativan učinak na snabdijevanje djeteta u trbuhu masnim kiselinama koje su potrebne za razvoj mozga.

Sve u svemu, pokazalo se da žene užeg struka, širih bokova i ne pretjerano obdarene u gornjem dijelu tijela predstavljaju sjajan izbor za partnericu - em su one pametne, em rađaju pametnu djecu. 

17.09.2013. 22:48:00
http://metro-portal.hr/zene-s-oblinama-su-inteligentnije-i-radjaju-pametniju-djecu/80528/