Metro-portal.hr

objavljeno 10.02.2012. 19:20:00
UFFF

Žene provedu jedno desetljeće na dijetama

Vrijeme potrošeno na dijete samo govori o tome koliko su instant varijante neuspješne

Zdrava dijeta je sasvim nešto drugo ...
Zdrava dijeta je sasvim nešto drugo ...

Prosječna žena drži dvije dijete godišnje, a svaka traje po pet tjedana, tvrdi najnovije istraživanje. To iznosi 104 dijete između 18. i 70. godine života, što je ukupno deset godina razmatranja o tome što da se unese u organizam.

Međutim, četvrtina žena ne izgubi na kilaži, a i sama činjenica da se žene podvrgavaju tolikim dijetama svjedoči o tome da su one najčešće neuspješne. Istraživanje je također pokazalo da jedna od deset žena provede 25 godina ili više na strogom režimu prehrane.

Dr. Glen Wilson, profesor s Instituta za psihijatriju koledža Kings kaže: - Istraživanje je pokazalo da se žene jako brinu o svojoj težini, a rezultati istraživanja govore da postoji veliki pritisak društva na žene da ostanu u formi i dobro izgledaju.

Kilaža žene varira u zavisnosti od bitnih promjena u njezinu životu, kao što su rađanje djece, kao i od promjena u emotivnom životu i u poslu kojim se bavi.

Pritisak društvaDanašnje se žene jako brinu o svojoj težini i gotovo svakodnevno razmišljaju o njoj, jer postoji velik pritisak društva, pa čak i obitelji, da ostanu u formi i dobro izgledaju. 

- Zdravlje i dobra forma dovode do generalnog blagostanja i sreće. Međutim, mnoge žene se muče kako bi dostigle idealnu figuru, a 25 posto priznaje da bi se podvrglo i kirurškim intervencijama kako bi se riješile viška kilograma - dodaje Wilson.

U istraživanju je sudjelovalo 4 tisuće žena, od kojih tri četvrtine vjeruje da su debele.

Trećina žena kaže da je na prvu dijetu otišla sa 16 godina, a 44 posto ih priznaje da ne mogu smršavjeti, ma što učinile.

10.02.2012. 19:20:00
http://metro-portal.hr/zene-provedu-jedno-desetljece-na-dijetama/7836/