Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2013. 21:49:00
MODA

Žene nakon pola godine mijenjaju izgled partneru

Modni izričaj partnera je nešto na čemu žene neće prigovarati na početku veze, no kad sve postane ozbiljno, kreće čistka u ormaru

Dragi, ovo ide van :)
Dragi, ovo ide van :) (Shutterstock)

Novi su parovi uvijek slatki i zbunjeni, no to se brzo mijenja čim situacija postane ozbiljnija. Modni gafovi muškarca ženama će malo dizati tlak na početku veze, ali neće zbog toga prigovarati ako su s ostatkom zadovoljne.

Stvari se drastično mijenjaju nakon šest mjeseci veze, pokazalo je istraživanje koje su zajedno proveli Marks&Spencer i Oxfam, jer žene najednom postaju prilično nemilosrdne u svojoj ulozi modnog mačka.

Naime, gotovo pola žena priznalo je da baca odjeću partnera jer im se ne sviđa njegov stil oblačenja, dok njih dvadeset posto usklađuje svoj modni izričaj s partnerovim.

Tolerancija na nesklad i nedostatak ukusa tako ima rok trajanja od pola godine, nakon čega žene uzimaju stvari u svoje ruke i prisiljavaju partnera na promjene, pa makar i silom. Osim bacanja odjeće najčešći način je stavljanje u pranje na pogrešnu temperaturu kako bi odjeća postala neupotrebljiva.

Naravno, i polovica muškaraca je priznala da im partnerice uglavnom određuju što će kupiti i nositi.

Dakle, što žene ne vole: uske hlače poput tube, kombinezone, majice s printom životinja i plišane trenirke.

Kako bi spasili odjeću, humanitarci iz Oxfama pokrenuli su inicijativu da se odjeća donira i, vjerovali ili ne, u mjesec dana su dobili gotovo 4 milijuna komada odjeće vrijedne preko 2.3 milijuna funti iz ormara muškaraca čije žene nisu zadovoljne njihovim oblačenjem.

 

06.05.2013. 21:49:00
http://metro-portal.hr/zene-nakon-pola-godine-mijenjaju-izgled-partneru/77971/