Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2019. 21:36:00
MA DA?

Žene koje žele više seksa trebaju - vježbati!

Tjelesna aktivnost jača samopouzdanje i diže raspoloženje što također utječe na učestalost seksualnih odnosa

Više vježbanja, više seksa...
Više vježbanja, više seksa... (Shutterstock)

Vježbanje će vam donijeti puno blagodati za zdravlje, no i još jednu stvar o kojoj vjerojatno niste ni sanjali - više seksa! Naime, studija provedena u Velikoj Britaniji, na Cambridgeu, na više od 7000 žena i muškaraca starijih od 50 godina pokazala je da oni koji se bave sportom imaju više seksualnih partnera.

Jedna od 12 žena i jedan na pet muškaraca koji su anketirani, imali su više od deset seksualnih partnera tijekom života. 

Studija je pokazala poveznicu između učestalosti tjelovježbe i seksualne aktivnosti. Žene koje su trenirale najmanje jednom tjedno imale su 73 posto veću vjerojatnost da su spavale s najmanje deset muškaraca od žena koje su rjeđe trenirale.

Znastvenici ove brojke objašnjavaju na način da su sportašice češće u prilici da upoznaju muškarce, a time i povećaju broj partnera. Osim toga, tjelesna aktivnost jača samopouzdanje i diže raspoloženje što također utječe na učestalost seksualnih odnosa. 

Ovo istraživanje pokazalo je i ga gej muškarci i žene imaju veći broj seksualnih partnera od heteroseksualnih osoba. 

S više od deset partnerica spavalo je 21,1 posto heteroseksualnih muškaraca, a 6,8 posto heteroseksualnih žena s više od deset partnera.

U homoseksualnoj skupini ispitanika 84 posto muškaraca spavalo je s više od deset partnera, 28,9 posto biseksualnih žena imalo je više od deset partnera i partnerica te 14,3 posto lezbijki. 

06.03.2019. 21:36:00
http://metro-portal.hr/zene-koje-zele-vise-seksa-trebaju-vjezbati/117293/