Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2011. 16:31:00
MRŠAVOST I KARIJERA

Žene koje se previše opterećuju kilogramima ugrožavaju si karijeru

Opterećivanje i kronično nezadovoljstvo izgledom lako vas može učiniti tjeskobnima, što će imati negativne posljedice na vaš privatni, ali i profesionalni život

Fotografija vijesti

Žene koje neprestano brinu o svojoj težini time si ugrožavaju profesionalnu karijeru, rezultati su studije provedene u SAD-u.

Jedna od šest žena tvrde kako nedostatak samopouzdanja kojeg osjećaju kao direktnu posljedicu nezadovoljstva svojim izgledom utječe i na njihovo samopouzdanje u poslovnom svijetu i okruženju.

Više od polovice ispitanih žena također je reklo kako osjećaju da nisu dovoljno dobre ili uspješne na radnom mjestu zbog svojih tjeskoba.

Svaka peta žena od 1445 ispitanih priznaje kako nezadovoljstvo nedostacima na njihovim tijelima utječe i na njihov svakodnevni život, pokazala je studija koju je provela tvrtke Dove.

„Ovo nažalost uopće ne iznenađuje. Kada se osjećate tjeskobno zbog nečega, bio to višak kilograma ili nešto drugo, to postane vaša glavna preokupacija i utječe na vaš život" rekla je Linda Papadopoulos, autorica studije.

Psihijatrica je dodala i kako je sasvim logično da ta tjeskoba onda utječe i na vaš privatni, ali i profesionalni život. „Kada žene postanu previše zaokupljene svojim izgledom, počnu o sebi razmišljati u trećem licu, što je vrlo loše", dodaje.

„Jednostavno, trebate prestati pridavati toliko pažnje svom izgledu, a nikako ne smijete stalno razmišljati kako vas gledaju druge žene ili muškarci jer je to put u ozbiljnu tjeskobnost" zaključuje doktorica.

>>Što mršavija figura, to deblji novčanik>>

Rezultati ove studije nastavljaju se na one do kojih je došla nedavna studija, koja je pokazala kako mršavije žene zarađuju više od onih prosječne težine, a višestruko bolje od onih s viškom kilograma.

20.07.2011. 16:31:00
http://metro-portal.hr/zene-koje-se-previse-opterecuju-kilogramima-ugrozavaju-si-karijeru/61493/