Metro-portal.hr

objavljeno 15.12.2013. 09:48:00
MA DA?!

Žene koje jedu u miješanom društvu unose manje kalorija

Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je za vitku liniju žena pogubno kad jedu s prijateljicama ili kolegicama

Društvo treba biti miješano
Društvo treba biti miješano (Arhiva)

Obožavate obroke s prijateljicama ili kolegicama s posla kad se možete potpuno opustiti u ženskom društvu i uživati u hrani i razgovoru? Znanstvenici tvrde da je upravo to odgovorno za povećani unos kalorija koji rezultira viškom kilograma.

Naime, istraživanje provedeno na jednom sveučilištu pratilo je prehrambene navike studenata u fakultetskom restoranu i pokušalo naći vezu između društva za stolom i količine unešenih kalorija, kao i posljedice na tjelesnu masu.

Pokazalo se da žene koje jedu u društvu muškarca češće biraju hranu manje kalorijske vrijednosti od žena koje jedu u ženskom društvu. Jednak su odabir radile i u miješanom društvu, dok su stolovi za kojima su sjedile same žene bili puni hrane više kalorijske vrijednosti.

Naravno, takve svakodnevne navike ubrzo su dale rezultate i žene koje su stalno jele u ženskom društvu imale su višak kilograma u odnosu na one koje su jele u muškom ili miješanom društvu.

Zanimljivo je da se kod muškaraca pokazala potpuno obrnuta situacija, preciznije, količina kalorija na tanjuru uvijek je bila ista, bez obzira na društvo u kojem su jeli.

Stoga, ako vas muči višak kilograma, jedan od savjeta koje vrijedi poslušati je - uvijek imajte muškarca za stolom.

15.12.2013. 09:48:00
http://metro-portal.hr/zene-koje-jedu-u-mijesanom-drustvu-unose-manje-kalorija/82180/